П`ятниця, 26-Квітня-2024, 08:05| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2011 » Грудень » 23 » Звіт про діяльність Чернігівського обласного осередку НОК України з жовтня 2010 року по грудень 2011 року
16:03
Звіт про діяльність Чернігівського обласного осередку НОК України з жовтня 2010 року по грудень 2011 року
За звітний період, з жовтня 2010 по нинішній час, відповідно до планів засідань були проведені всі засідання Виконкому нашого осередку.
Олімпійський осередок тісно співпрацює з усіма федераціями, фізкультурно-спортивними товариствами, обласними центрами "Спорт для всіх" та "Інваспорт", керівники яких входять до складу Виконкому осередку.
За звітний період ми значно збільшили кількість проведених заходів під олімпійськими гаслами, а це значить, що ми більше залучили дітей та молоді до ідей олімпізму та занять фізичною культурою і спортом.
Осередок постійно підвищує рівень проведення традиційних заходів, спрямованих на розбудову олімпійського руху.
На самому високому організаційному і професійному рівні були проведені заходи НОК України на території області, зокрема: "Олімпійський день". На старти "Олімпійського дня" цього року вийшло більше 20 тисяч учасників, кожен третій з яких отримав атрибутику, виготовлену НОК України й осередком. Цікаво пройшов цей захід в обласному центрі на стадіоні ім. Гагаріна, участь в якому взяли учасники обласної Спартакіади серед державних службовців.
Цікаво та ефективно проводились такі заходи як: "Олімпійський урок", "Олімпійський тиждень", в яких взяли участь близько 60 тисяч осіб. На центральному стадіоні Чернігова відбулося феєричне спортивно-театралізоване свято за участю олімпійської чемпіонки Олени Костевич та її колег у збірній України, а також ветеранів олімпійського руху.
Спеціально до "Олімпійського уроку" обласним осередком було випущено буклет-запрошення у спортивні секції з відозвами уславлених спортсменів. Майже у всіх дитячих оздоровчих закладах були проведені заходи "Олімпійське літо".
Хорошим доповненням до "Олімпійського уроку" та "Олімпійського тижня" була Всеукраїнська велоестафета "Спорт для всіх єднає Україну".
Великий інтерес у мешканців області викликає міжнародна естафета "Всесвітній біг заради гармонії", до якої приєднуються мешканці області.
За підтримки обласного осередку пройшло в Чернігівському літньому театрі Всеукраїнське козацьке свято "Козацькі розваги", у складі Чернігівської команди виступав Олександр Пеканов.
Дані заходи та багато інших проводились за участі знаменитостей спорту України, таких як: Ольга Коробка, Валентина Цербе-Несіна, Ніна Лемеш, Наталія Смаль, Наталія Давидова, Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля та інші.
На високому організаційному рівні в Чернігові були проведені обласні "Ігри чемпіонів", а переможець обласних змагань команда Бахмачської школи №5, виступаючи на Всеукраїнських змаганнях в Артеку, зайняла перше місце. Тренер команди вчитель з фізичної культури Іванько Юрій Борисович.
В цьому році було започатковано проведення Всеукраїнського видовищного заходу для дітей "Олімпійське лелеченя". Приємно, що виступаючи на фінальному етапі в Артеку команда Дегтярівської середньої школи Срібнянського району в неофіційному командному заліку зайняла перше місце. Тренер команди вчитель з фізичної культури Буряк Ігор Миколайович.
Обласним осередком підтримано і примножено традиції спортивних змагань серед державних службовців, галузевих обкомів профспілок та колективів фізкультури підприємств, установ і організацій. Засновано і набуло позитивного резонансу проведення обласної спартакіади серед депутатів усіх рівнів.
За підтримки осередку на високому рівні проходять такі міжнародні заходи: "Слов’янське братство" в Сенківці, турніри з вільної боротьби "Ілля Муромець" в Чернігові та дзюдо "Пам'ять" в Ніжині.
За активного сприяння керівництва обласного осередку внесено нову якість в розвиток та підтримку спорту вищих досягнень. Як результат – на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків з початку року завойовано 106 медалі в 15 видах спорту, з яких 32 золотих, що майже вдвічі більше порівняно з минулим роком. Підготовлено 12 майстрів спорту України, 5 майстрів спорту міжнародного класу та 1-го Заслуженого майстра спорту.
Найвагоміші здобутки маємо в біатлоні, кульовій стрільбі, боксі, кікбоксингу, легкій і важкій атлетиці, боротьбі дзюдо та сумо, веслуванні і настільному тенісі.
Вперше в історії області бронзову медаль на чемпіонаті Європи з боксу завоював вихованець сільського спортивного товариства «Колос» сирота Дмитро Митрофанов. Нещодавно усіх нас знову порадувала Ольга Коробка завоювавши для Чернігівщини і України єдину в жіночій збірній команді бронзову нагороду на чемпіонаті світу з важкої атлетики в м.Парижі та забронювавши собі місце в олімпійській збірній України.
12 кращих спортсменів області, представники 8 видів спорту продовжують активну підготовку до літніх 2012 року Олімпійських та троє спортсменів-інвалідів до Параолімпійських ігор у м. Лондоні. 5 вихованців Чернігівської спеціалізованої школи олімпійського резерву з лижного спорту проходять відбіркові змагання на право участі у І-х зимових юнацьких Олімпійських іграх 2012 року в м.Інсбрук.
Для гарантованого фінансового забезпечення олімпійської програми в умовах обмежених можливостей обласного бюджету керівництвом обласного осередку залучено потужних спонсорів, зокрема, компанію «САН Інбев Україна», якою на підтримку олімпійців виділено 350 тис.грн.
Першу для Чернігівщини персональну ліцензію на право участі в літніх Олімпійських іграх у м.Лондоні виборола стрільчиня Олена Костевич.
Успішно набирають рейтингові олімпійські бали на міжнародних змаганнях дзюдоїстки Наталія Смаль, Оксана Діденко та Марія Буйок. Виконала олімпійський норматив легкоатлетка Ольга Завгородня, яка стала чемпіонкою Всесвітньої Універсіади в бігу на 800 метрів.
Для забезпечення олімпійців усім необхідним і розв’язання їх соціально-побутових проблем, створення сприятливих умов для тренувань та відновлення, формування позитивного морально психологічного клімату владою системно реалізується план конкретних дій, в якому передбачено всі складові і напрямки роботи та обсяги фінансування.
У повному обсязі спортсменам-кандидатам профінансовано участь у навчально-тренувальних зборах (на суму 158 тис.грн.) та відбіркових і ліцензійних змаганнях (на суму 44,5 тис.грн.). Для них придбано інвентарю і обладнання та ексклюзивних предметів екіпіровки на суму 38 тис.грн. (у т.ч. пістолет найновішого зразка з електронним спуском для Олени Костевич).
Всі хто виборов ліцензії на участь в Олімпійських іграх та їх тренери отримують щомісячні стипендії в розмірі 2000 і 1000 грн. відповідно.
Понад 130 представників області підготовлено до основного і резервних складів збірних команд України (рекордний показник), які представляють нині нашу область на міжнародних змаганнях з 28 видів спорту.
За підсумками 10 місяців в рейтингу зі спорту вищих досягнень область піднялась на 11 місце в Україні, а з зимових видів спорту, зокрема, на 3 місце серед усіх областей України.
Без уваги керівництва обласного осередку не залишаються і наші майбутні олімпійці. Щомісячні стипендії отримують 35 молодих обдарованих спортсменів та 10 спортсменів-інвалідів.
В продовження цієї роботи, створюється штатна збірна команда області з резервного спорту.
Завдяки підтримці голови правління ВАТ «Завод сухого молока та масла», депутата обласної ради Кияновського Віктора Павловича в додаток до традиційно багатих на спортивні здобутки сільських районів вперше заявили про себе на міжнародній арені юні спортсменки Ічнянщини, здобувши перемоги і призові місця на чемпіонаті світу з кікбоксингу.
З метою пропаганди і поширення в області олімпійського руху зміцнена матеріальна база обласного осередку Національного Олімпійського комітету України. Для роботи осередку виділено окреме приміщення, яке було відкрито в урочистій обстановці у травні місяці за участі уславлених спортсменів, ветеранів та президента НОК України, Героя України Бубки Сергія Назаровича.
Під постійним контролем і увагою керівництва обласного осередку питання щодо зміцнення матеріально-спортивної бази області.
Ведеться другий етап робіт по капітальному ремонту об’єктів державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна), а саме бігових доріжок та підтрибунних приміщень.
За рахунок власних надходжень і підтримки спонсорів продовжено роботи по оновленню бази олімпійської підготовки з біатлону. Зокрема, виконано роботи по реконструкції біатлонного стрільбища, де обладнано нові сучасніші установки для стрільби. Завершено роботи по адаптації приміщення бази для доступу і комфортного перебування спортсменів-інвалідів. Продовжується ремонт кімнат для проживання елітних спортсменів та обладнання для них автономного блоку харчування.
Виділено земельні ділянки та здійснено конкретні організаційні кроки щодо будівництва в м.Чернігові льодового палацу та спортивного комплексу з критим плавальним басейном в м.Прилуки.
В стадії опрацювання питання щодо передачі недобудованого басейну Чернігівському Національному педагогічному університету ім. Т.Г. Шевченка.
Наступного року маємо завершити будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу УМВС України в Чернігівській області.
З огляду на перспективу створення в області мережі капітальних спортивних споруд, які б відповідали міжнародним стандартам та могли працювати цілорічно керівництвом обласного осередку підтримано ініціативу представників громадськості і бізнесу та разом з ними активно опрацьовується питання щодо будівництва в наступному році в м.Чернігові по проспекту Перемоги критого футбольного манежу та будинку здоров’я і спорту.
Необхідність в таких об’єктах назріла давно. Адже протягом останніх років ми успішно проводимо в м.Чернігові міжнародні змагання найвищого рівня, у т.ч. групові турніри Кубку УЄФА та відбіркові матчі до чемпіонату світу і Європи з жіночого футболу і маємо високу оцінку міжнародних спостерігачів.
Вперше в спортивній історії області «Буревісник-ШВСМ» представляє Чернігівщину в чемпіонаті України серед команд супер-ліги.
Розширено мережу обласного центру "Інваспорт", проведена водо-каналізаційна система та ремонт в цокольному приміщенні, в стадії опрацювання питання щодо облаштування дерев’яної підлоги, де тренуються дефлімпійці-тенісисти.
Майже всі наші олімпійці і параолімпійці забезпечені житлово-побутовими умовами. Одній частині олімпійців і параолімпійців виділено земельні ділянки в садовому товаристві "Олімп", а другій – виділення земельних ділянок в стадії вирішення.
Всі наші олімпійці мають вищу освіту, а такі як: олімпійська чемпіонка Олена Костевич, бронзова призерка Олімпійських ігор Наталія Давидова та чемпіонка Всесвітньої Універсіади Ольга Завгородня навчаються в аспірантурах.
Олімпійський осередок формує список обласних стипендіатів для молодих обдарованих спортсменів-сиріт, напівсиріт та молодих спортсменів із малозабезпечених сімей.
Цього року на високому рівні в театрі було організовано та проведено "Бал чемпіонів", де урочисто вшанували в різних номінаціях кращих спортсменів, тренерів, організацій та активістів олімпійського руху з нагоди 10-річчя утворення обласного осередку.
Для проведення всіх заходів ми завжди запрошуємо ветеранів спорту та уславлених спортсменів. За ініціативи керівництва обласного осередку четверо ветеранів спорту: Алімова Антоніна Іллівна, Костянов Генадій Іванович, Марченко Володимир Григорович та Примак Федосій Михайлович отримують стипендії від Президента України Януковича Віктора Федоровича.
Всі заходи, що ми проводимо широко та активно висвітлювались у засобах масової інформації. Варто назвати прізвища журналістів, які ставали переможцями конкурсу НОК України: чернівчани Береговий Віктор Григорович, Кошмал Віктор Миколайович та Гайдук Сергій Микитович.
З нинішнього року почав діяти веб-сайт обласного осередку.
Я висловлюю слова вдячності ректорові Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка Носку Миколі Олексійовичу, керівникові обласного відділення олімпійської Академії України за ту просвітницьку роботу, яка проводиться не тільки в даному закладі, а й у всій області по розвитку олімпійського руху.
Мало який захід проводиться без залучення коштів. І кожного разу ми звертаємося до наших меценатів, партнерів та спонсорів. Ми про них не тільки розповідаємо, а й глибоко шануємо і дякуємо за розуміння та співпрацю.
Це: акціонерні товариства та їх керівники: перш за все це наш генеральний спонсор Чернігівське відділення ПАТ "САН ІнБев Україна" директор Шевченко Юрій Іванович, Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла" директор Заїка В’ячеслав Юрійович, "Чернігівське хімволокно" директор Михалевич Микола Михайлович, "Чексіл" директор Попов Віктор Петрович, "Домобудівник" директор Роговий Анатолій Миколайович, "Ясен" керівник Ясько Анатолій Григорович, а також "Нивки", Чернігівський молокозавод, МакДональдз та рекламна компанія "Голд Фьюче".
Дорогі друзі, наш осередок за звітний період зробив великий крок вперед.
І хоч багато чого зроблено, багато чого ще належить зробити. Переконані, що спільними зусиллями ми зможемо досягати більших успіхів!


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Здобутки чернігівців | Переглядів: 1245 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©