Субота, 20-Квітня-2024, 04:50| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Липень » 20 » Відданість чистому спорту незмінна для Токіо-2020
09:34
Відданість чистому спорту незмінна для Токіо-2020
На 136 сесії Міжнародного олімпійського комітету були представлені оновлення по антидопінговому фронту як від Всесвітньої антидопінгової агенції, так і від Міжнародної агенції з тестувань (ITA), включаючи необхідні зміни, які були зроблені в зв'язку з пандемією COVID-19, а також перенесенням Олімпійських ігор Токіо-2020.

Далекосяжний вплив пандемії COVID-19 на спортивний світ включає значні наслідки для глобальної антидопінгової системи. На початку березня, коли вірус поширювався по всьому світу, ВАДА закликала антидопінгові організації в усьому світі надавати пріоритетність здоров'ю та безпеці, а також пропонувати всеосяжні керівні принципи для захисту цілісності програм допінг-контролю.

Ці керівні принципи були оновлені по мірі розвитку ситуації з акцентом на те, як найкращим чином здійснювати програми тестування водночас захищаючи здоров'я і безпеку всіх учасників. Паралельно з цим, ВАДА постійно надавала спортсменам оновлену інформацію, публікуючи регулярні документи з питаннями та відповідями.

Запланований на середину березня щорічний симпозіум ВАДА, мета якого полягала в підготовці впровадження Всесвітнього антидопінгового кодексу 2021 року, був скасований через пандемію COVID-19. Щоб допомогти підписантам Кодексу підготуватися до впровадження Кодексу та стандартів 2021 року, що набирають чинності з 1 січня 2021 року, була запущена нова програма під назвою «Програма підтримки впровадження Кодексу ВАДА». Доступні через платформу електронного навчання, ресурси включають інформаційні бюлетені, відеоуроки, контрольні списки, презентації та попередньо записані вебінари. Остаточні версії Всесвітнього антидопінгового кодексу і міжнародних стандартів 2021 року було опубліковано 16 червня.

Після інформації та доказів, отриманих ВАДА від команди, яка проводила незалежне розслідування Макларена в сфері важкої атлетики стосовно діяльності Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF), ВАДА попросила IWF негайно вжити заходів щодо всіх відкладених допінгових випадків, з наданням пріоритету тим випадкам, які близькі до строку давності.

У результаті перенесення Олімпійських ігор Токіо-2020, ITA адаптувала свої антидопінгові програми на 2021 рік. Зокрема, буде проведено оновлення діяльності з тестування перед Іграми, щоб відповідати новим часовим рамкам. ITA підтвердила, що її Експертна група Токіо-2020 відновить свою роботу наприкінці літа, щоб почати давати цільові рекомендації восени.

ITA повідомила, що під час пандемії збір зразків поза змаганнями і тестування під час змагань значно скоротилися, в той час як допінг-контроль проводився завжди і всюди, де це було можливо, віддаючи пріоритет здоров'ю спортсменів і антидопінгового персоналу. Агенція випустила конкретні керівні принципи щодо посилення санітарних заходів безпеки, а також вжила необхідних кроків, щоб бути готовою до проведення запланованих і перенесених тестувань.

ITA також поділилася заключним звітом про свою антидопінгову програму для Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ) в Лозанні-2020. Під час ЮОІ проводилися тести як під час змагань, так і поза змаганнями, і не повідомлялося про несприятливі аналітичні результати. Вперше були реалізовані нові безпаперові рішення, що демонструють потенціал для подальшого використання в Токіо-2020. Агенція приділяла велику увагу освіті під час ЮОІ і провела інтерактивний навчальний семінар по процесу допінг-контролю, який виявився дуже популярним серед юних спортсменів.

ITA розробила Програму підготовки та сертифікації офіцерів міжнародного допінгового контролю (IDCO), яку вона запустила в липні. Програма підготовки ITA IDCO спрямована на те, щоб надати спортсменам світу гарантію того, що де б вони не проходили тестування і в якому б виді спорту вони не змагалися, допінг-контроль, якому вони піддаються, проводиться безпечно, з повагою та з підготовленими фахівцями.

Інформація з сайту: http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 483 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©