Середа, 08-Травня-2024, 17:37| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Січень » 4 » У Чернігові відзначили 25-у річницю створення НОК України
11:07
У Чернігові відзначили 25-у річницю створення НОК України
Чемпіони, призери та учасники Олімпійських ігор, чемпіони світу та Європи, провідні тренери, фахівці з фізичної культури і спорту, меценати та благодійники, всі, хто причетний до олімпійського руху на Чернігівщині, зібралися у святковому залі, щоб відзначити славну дату - 25 років з дня створення Національного олімпійського комітету України!
Зібралися всі разом, щоб привітати один одного. Привітати тих, без кого не буває перемог - тренерів, організаторів, які виконують непомітну, але дуже важливу роботу. Привітати всіх, хто своїми перемогами змушує світ вставати під гімн України.
Коли збираються разом стільки сильних і вольових людей, які своє життя присвятили спорту, їм є про що згадати і розповісти.
«Олімпійський рух в Україні має давні, міцні й глибокі корені. Біля його витоків стояв уродженець Полтавщини Олексій Бутовський. 22 грудня 1990 року I Генеральна асамблея засновників НОК ухвалила історичне рішення, яке вже у вересні 1993 року на сесії Міжнародного Олімпійського Комітету отримало офіційне визнання», - нагадала всім присутнім чемпіонка світу та Європи з біатлону, учасниця Олімпійських ігор Ніна Лемеш.
Голова відділення НОК України в Чернігівській області, голова облдержадміністрації Валерій Куліч привітав присутніх зі святом та вручив уславленим олімпійцям грамоти і квіти.
На свято завітали і представники Національного олімпійського комітету України. Дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор, багаторазова переможниця чемпіонатів світу з вітрильного спорту Олена Пахольчик та головний спеціаліст управління олімпійського руху НОК Вікторія Веселова.
На честь героїв олімпійського руху звучали спортивні мелодії та пісні. Одну з них виконала Тетяна Дериземля, дочка учасника п’яти Олімпійських ігор, біатлоніста Андрія Дериземлі.
Учасники зустрічі ділилися своїми враженнями та спогадами. Багато хто з них виступав у змаганнях ще в складі СРСР. Серед них: Геннадій Авраменко, багаторазовий чемпіон світу та Європи, бронзовий призер Олімпійських ігор; тренери з біатлону Олександр Прядко, Микола Зоц, Олександр Ворчак і Олександр Семенов - це вони вивели на зимовий Олімп Ніну Лемеш, Андрія Дериземлю, Руслана Лисенка, В'ячеслава Деркача, Оксану Хвостенко, Романа та Артема Прим; Наталія Скакун, якій належить перша золота медаль Чернігова на Олімпіаді в Афінах і багато інших уславлених спортсменів.
Зустріч завершилася нагородженням кращих спортсменів і тренерів у різних номінаціях.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 870 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©