Субота, 04-Травня-2024, 17:41| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Травень » 21 » Сергій Бубка привітав учасників міжнародної конференції «Молодь та олімпійський рух»
14:03
Сергій Бубка привітав учасників міжнародної конференції «Молодь та олімпійський рух»
Розпочала роботу XIV Міжнародна конференція «Молодь та олімпійський рух», організована Національним університетом фізичного виховання та спорту України у співпраці з Національним олімпійським комітетом України, Олімпійською академією України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Національною академією педагогічних наук України. Зважаючи на умови карантину форум проходив у форматі відеоконференції.

Свої вітання учасникам наукового зібрання адресували: президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра молоді та спорту Ніна Уманець, президент НОК Польщі Андрій Красніцький, президент Європейської асоціації університетського спорту Адам Рочек, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, професор Євген Імас, президент Олімпійської академії України, професор Марія Булатова.

«Роль молоді у розвитку олімпійського руху та сучасного спорту колосальна. В міжнародному олімпійському русі приділяється багато уваги як залученню молоді до спорту, так і освітнім програмам для юного покоління», – підкреслив на початку виступу Сергій Бубка.

Зокрема, це започаткування Юнацьких Олімпійських ігор, Європейських юнацьких олімпійських фестивалей, інтеграція до програми Олімпійських ігор нових, цікавих для молоді дисциплін. Окрему увагу очільник НОК звернув на включення спорту в процеси діджиталізації - інтеграції у вже існуючі олімпійські види нових віртуальних моделей, де належне місце займає саме фізична активність та навів приклад ефективного застосування таких моделей у велосипедному спорті - використовуючи вдома велотренажер, можна долати будь-які відстані та траси за допомогою спеціальних онлайн-програм.

Сергій Назарович відзначив, що підвищення фізичної активності в молодіжному середовищі є пріоритетом і для Європейської комісії. В Україні вже стало традицією проведення Європейського тижня спорту, національним координатором якого вже три роки поспіль виступав НОК України.

Своєю чергою олімпійський комітет спрямовує багато програм та проєктів передусім на молодь, залучаючи юне покоління як безпосередніх учасників, волонтерів Олімпійського дня та Олімпійського уроку, проєктів «Do Like Olympians», «OlympicLаb», «Олімпійське лелеченя», у співпраці з Олімпійською академією сприяє збереженню олімпійської спадщини та поширенню знань про олімпійський рух через мережу шкіл олімпійської освіти.

Сергій Бубка подякував колективу спортивного вишу за активну позицію у просвітницькій діяльності та побажав плідної роботи учасникам конференції: «Переконаний, що проведення наукового форуму, який покликаний розглянути багато нагальних питань спортивної науки, є вкрай необхідним, а його підсумки сформують нові ідеї та погляди, ініціативи та пропозиції з метою подальшого руху вперед».

Протягом двох днів науковці та фахівці з Бельгії, Білорусі, Ірану, Індії, Йорданії, Шрі-Ланки, Китаю, Малайзії, Молдови, Південно-Африканської Республіки, Польщі, Румунії та України будуть обмінюватися знаннями та досвідом у сфері розвитку сучасного спорту. Зокрема, доповіді та дискусії учасників торкнуться правових, організаційних, соціальних, екологічних та економічних аспектів спорту, трендів олімпійської освіти, актуальних проблем сучасної спортивної підготовки, передових практик та інновацій сучасної спортивної медицини тощо.


За інформацією http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 343 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: День Народження:
alexNAvis(36)
Вітаємо!


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©