П`ятниця, 19-Квітня-2024, 19:38| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Лютий » 5 » Рік до старту: все, що потрібно знати про зимові Олімпійські ігри в Пекіні-2022
13:48
Рік до старту: все, що потрібно знати про зимові Олімпійські ігри в Пекіні-2022
До Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні залишився лише рік, і інтерес спортсменів та любителів зимових видів спорту з усього світу зростає. З 4 по 20 лютого 2022 року найкращі спортсмени зберуться в столиці Китаю, а також у Чжанцзякоу, щоб позмагатися за нагороди найпрестижніших зимових змагань чотириріччя.

На Іграх 2022 року будуть проводитися змагання з 15 дисциплін з 7 видів спорту: біатлону, бобслею (включаючи скелетон), керлінгу, хокею з шайбою, санного спорту, ковзанярських видів спорту (включаючи фігурне катання, шорт-трек і ковзанярський спорт) та лижних видів (включаючи гірські лижі, лижні перегони, фрістайл, лижне двоборство, стрибки з трампліна та сноубордингу).

В Пекіні буде розіграно 109 комплектів медалей, що на 7 більше, ніж було в Пхьончхані-2018. До числа нових змагань увійде перший олімпійський жіночий монобоб (бобслей-одиночка), який мав успіх на зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Ліллехаммері-2016 і Лозанні-2020. Також будуть представлені чоловічі та жіночі фристайл біг-ейр, змішані командні лижні змагання з фрістайлу, змішані командні стрибки з трампліна, змішана командна естафета сноубордкрос і шорт-треку.

Як заявляють організатори, ці зимові Олімпійські ігри стануть найбільш гендерно збалансованими в історії, де квота жінок збільшиться з 41 відсотка в Пхьончхані до понад 45 відсотків.

Попри те, що Пекін виступає як місто-організатора Ігор, змагання фактично будуть проходити на трьох різних кластерах: один в самому Пекіні, один в Яньцин на північний захід від столиці і один в Чжанцзякоу, приблизно в 200 км від Пекіна, але в годинній доступності на швидкісному поїзді.

Церемонії відкриття і закриття будуть проходити на Національному стадіоні, також відомому як стадіон «Пташине гніздо», що був головним олімпійським стадіоном для Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні. Всі змагання на льоду будуть проводитися в Пекінському кластері, в тому числі на об'єктах 2008 року, таких як Національний центр водних видів спорту (Водний куб), який буде перепрофільований для керлінгу, Столичний критий стадіон для фігурного катання та шорт-треку, а також Національний критий стадіон і арена Вукесон для хокею з шайбою.

Ковзанярські види спорту будуть проходити в нещодавно побудованому Національному ковзанярському овалі, а змагання зі сноубордингу і фріскіінгу пройдуть на тимчасовому об’єкті на захід від центру Пекіна.

Очікується, що змагання з гірськолижного спорту та ковзанню будуть проводитися в гірському районі Сяохайтоо в Яньцин, а інші змагання з гірськолижного спорту пройдуть у Чжанцзякоу в провінції Хебей.

Церемонія відкриття запланована на 4 лютого 2022 року, а церемонія закриття - 20 лютого 2022 року. Змагання розпочнуться за два дні до церемонії відкриття з попередніми змаганнями з керлінгу.

Талісмани Ігор – це їх невід’ємна частина. Тож, як було оголошено у вересні 2019-го, талісманом зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні буде гігантська панда по імені Бінг Двень Двень. «Бінг» означає лід, а також символізує чистоту і силу, а «двень двень» представляє дітей. Талісман уособлює силу і силу волі спортсменів і сприяє розвитку олімпійського духу.

Емблема Ігор заснована на китайському ієрогліфі «зима» 冬. Він повинен нагадувати фігуриста вгорі і лижника внизу, з горбистими горами Китаю, олімпійськими об'єктами, лижними трасами і ковзанками посередині.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 422 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©