Субота, 20-Квітня-2024, 08:22| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Квітень » 8 » МОК відзначив велику роль спорту у відновленні після пандемії COVID-19
23:02
МОК відзначив велику роль спорту у відновленні після пандемії COVID-19
У Міжнародний день спорту заради розвитку та миру президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах наголосив на великій ролі спорту в підтримці глобальних зусиль з відновлення після пандемії COVID-19.

«Спорт готовий зробити свій внесок в побудову більш орієнтованого на людину та інклюзивного суспільства», - наголосив президент МОК Томас Бах. «Ця криза як ніколи ясно показала, що спорт - це високоефективний інструмент, який використовується багатьма країнами в їх зусиллях по відновленню».

Нагадаємо, у грудні 2020 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію «Спорт як фактор сталого розвитку», яка рекомендувала державам-членам включити спорт та фізичну активність в плани відновлення після COVID-19. Цей заклик також підтримали міністри спорту 27 держав-членів Європейського Союзу.

«Спорт має велике соціальне значення, оскільки є сполучною ланкою між спільнотами. Спорт грає важливу економічну роль: він створює робочі місця, стимулюючи ділову активність. Одним словом, спорт сприяє виходу з кризи в галузі охорони здоров'я на соціальному та економічному рівнях», - підсумував президент Бах.

Для ООН Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру дає можливість підкреслити роль, яку відіграє спорт в підвищенні стійкості та у відновленні після пандемії. Підтримуючи ці зусилля, МОК, зі свого боку, підписав «Декларацію рівності щодо вакцин» Всесвітньої організації охорони здоров'я і закликав національні олімпійські комітети взяти з нього приклад.

«Ми все ще вчимося приймати виклики сьогодення щодня, але я дуже сподіваюся, що ми всі засвоїмо перший урок цієї кризи: нам потрібно більше згуртованості. Тобто солідарності всередині суспільств і солідарності між суспільствами», - сказав Бах. «Солідарність лежить в основі Олімпійських ігор, які об'єднують світ в його різноманітті».

До перенесених Олімпійських ігор Токіо-2020 залишилося менше чотирьох місяців, і МОК продовжує тісно співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб Ігри цього року стали потужним символом надії у цей безпрецедентний та важкий час.

«Разом з урядом Японії, Організаційним комітетом і багатьма іншими ми готуємося до того, що всі 206 національних олімпійських комітетів зберуться разом в безпечній обстановці в Токіо, щоб подати сигнал надії та стійкості всьому людству. Таким чином, олімпійський вогонь може бути світлом в кінці темного тунелю, в якому ми зараз знаходимося», - наголосив очільник МОК.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Оголошення | Переглядів: 369 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©