Четвер, 25-Квітня-2024, 23:46| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Листопад » 20 » МОК підкреслив важливість спорту на шляху з відновлення COVID-19 під час конференції Єврокомісії
23:15
МОК підкреслив важливість спорту на шляху з відновлення COVID-19 під час конференції Єврокомісії
За ініціативи Європейської Комісії в онлайн режимі відбулася конференція «Відновлення спортивного сектору після кризи, спричиненої COVID-19: шлях вперед», участь в якій взяли й представники НОК України. За інформацією організаторів конференція зібрала понад 600 представників спортивного руху, інституцій ЄС та держав-членів ЄС, дозволивши ключовим зацікавленим сторонам поділитися своїми думками та обговорити вплив COVID-19 на спорт, а інші учасники (за кадром) мали змогу поставити питання учасникам дискусій.

До учасників також звернувся з відеопромовою президент Міжнародного Олімпійського руху Томас Бах, який поділився досвідом та діяльністю МОК та реакцією спортивного сектору на пандемію Covid-19 загалом. У своєму зверненні очільник світового олімпійського руху підкреслив різні способи, якими спорт може зробити свій вклад в суспільство після пандемії, і закликав уряди світу включити спорт до своїх планах відновлення після COVID-19.

«Не можна заперечувати, що здоров'я, соціальний та економічний внесок спорту є важливим фактором у боротьбі з пандемією і у відновленні після кризи», - сказав він.

«Ця криза коронавірусу вже змінює наш світ. Навіть після того, як ми нарешті подолаємо кризу в галузі охорони здоров'я, ми все одно зіткнемося з далекосяжними соціальними, фінансовими, економічними і політичними наслідками. Цьому новому світу знадобиться спорт і його цінності. Ось чому МОК повністю прихильний справі подальшого просування ролі спорту, заснованого на цінностях, в суспільстві».

Свої думки про вплив Covid19 на спортивний сектор представили на конференції доповідачі та учасники дискусій – представники МОК (Марісоль Касада, член МОК, президент МФ триатлону), ЄОК (Герд Кантер, Голова Комісії атлетів ЄОК, Олімпійський чемпіон з метання диск), Європейського парламенту (Стефан Майер, державний секретар парламенту, німецький головуючий у Раді ЄС), Європейської комісії, Ради ЄС та держав-членів ЄС, спортивної індустрії та спортсменів та організаторів спортивних заходів.

Перша панельна дискусія була присвячена ключовим викликам та урокам, отриманим із кризи для низових спортивних організацій, тоді як друга панельна дискусія була зосереджена на впливі кризи на зростання та робочі місця у спортивному секторі та можливі шляхи відновлення.

По завершенню конференції Європейська комісарка з питань інновацій, досліджень, культури, освіти і молоді Марія Габріель, яка також опікується питаннями спорту, подякувавши спікерам та присутнім за участь, представила результати дослідження щодо впливу Covid-19 на спорт, які незабаром стануть загальнодоступними, а також висвітлила основні інструменти та дії Європейського Союзу для боротьби з негативними наслідками пандемії та підтримки діяльності в галузі спорту.

За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 368 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©