Четвер, 28-Березня-2024, 23:14| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Липень » 8 » Генасамблея ООН оголосила нові дати Олімпійського перемир’я
08:33
Генасамблея ООН оголосила нові дати Олімпійського перемир’я
Як повідомляє пресслужба Міжнародного Олімпійського Комітету, правила Олімпійського перемир’я на час Ігор в Токіо мають дотримуватися з 16 липня до 12 вересня 2021 року. Таке рішення прийнято під час засідання Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Слід відзначити, резолюція під назвою «Побудувати мирний та кращий світ через спорт та олімпійський дух» спочатку була прийнята у грудні 2019 року. Але у зв’язку з перенесенням Ігор XXXII Олімпіади на 2021 рік дати перемир’я потребували відповідних змін.

«Завдяки підтримці урядів країн-учасниць ще раз підкреслюється об’єднавча сила Олімпійських ігор. Ігри – це свято єдності людства у всьому нашому різноманітті. Спортсмени всіх 206 національних олімпійських комітетів та Олімпійська команда біженців МОК користуються однаковими правами, поважаючи один одного, і тими ж правилами, що застосовуються до всіх без будь-якої дискримінації. Це рішення також є сильним свідченням впевненості, що ці Олімпійські ігри стануть світлом у кінці темного тунелю, який зараз проходить людство. Ми дуже вдячні всім урядам за цей вираз довіри до Олімпійських ігор», - наголосив президент МОК Томас Бах.

Основні цілі, які переслідує МОК через Олімпійське перемир'я, - це мобілізація молоді для просування олімпійського ідеалу, використання спорту для сприяння побудові мостів між конфліктними громадами та, загалом, створення вікна можливостей для діалогу та примирення.

Традиція Олімпійського перемир'я – «Екехерія» - полягала в тому, щоб зупинити всі бойові дії, дозволяючи безпечний прохід та участь спортсменів і глядачів, які беруть участь в Олімпійських іграх. Резолюція підтверджує, що олімпійські цінності миру, солідарності та поваги є такими ж важливими у всьому світі сьогодні, як і понад 3000 років тому, коли в Греції вперше відбулися стародавні Олімпійські ігри.

Президент Токіо 2020 Морі Йоширо також прокоментував рішення: «Ми вітаємо схвалення Генеральною Асамблеєю ООН перенесення дат Олімпійського перемир'я на наступне літо відповідно до нових запланованих дат Ігор у Токіо. Оскільки всесвітнє поширення COVID-19 спричиняє подальші труднощі для регіонів, які вже борються з викликами, ми продовжуємо покладати надію на силу спорту об'єднати людей у всьому світі та допомогти досягти миру. Натхненні прийняттям цієї оновленої резолюції, ми докладемо більше зусиль, щоб використати безцінну можливість, яку надають Ігри в Токіо-2020, щоб допомогти побудувати мирний і кращий світ через спорт».

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо 2020 відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року, після чого з 24 серпня по 5 вересня 2021 року відбудуться Паралімпійські ігри.

Інформація з сайту: http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 542 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©