П`ятниця, 29-Березня-2024, 09:15| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2011 » Червень » 23 » Чернігівщина в олімпійському русі. 2011 рік (до 115-річчя Міжнародного олімпійського комітету)
10:47
Чернігівщина в олімпійському русі. 2011 рік (до 115-річчя Міжнародного олімпійського комітету)
Сьогодні весь світ відзначає день створення Міжнародного олімпійського комітету. У 1896 році у швейцарському місті Лозана був проведений Конгрес, який прийняв рішення про створення МОК.
Нам приємно, що серед засновників МОК був наш земляк, українець за походженням, російський генерал Олексій Бутовський.
І ось вже 115 років олімпійський рух впевнено крокує по планеті. Олімпізм поєднуючи в собі гармонію краси, сили, культури та освіти являє собою філософію життя.
Чернігівщина має славні традиції по розвитку олімпійського руху. Спортсмени Чернігівщини успішно виступають на Олімпійських іграх, завойовуючи медалі.
З обранням, наприкінці 2010 року, головою обласного осередку та членом НОК України голови облдержадміністрації Хоменка В.М. значно активізувалась діяльність обласного осередку НОК України. Завдяки Хоменку В.М. вперше вирішено багато важливих питань.
1. З метою якісної підготовки та успішного виступу на Олімпійських та Параолімпійських іграх 2012 року в м. Лондон, на початку 2011 року була затверджена Програма підготовки (і вже виконується), адже область має 15 кандидатів для участі в іграх.
2. Для забезпечення умов розвитку олімпійського руху в області, 23 травня головою обласного осередку НОК України Хоменком В.М. та Президентом НОК України Бубкою С.Н. разом із видатними олімпійцями краю Наталією Скакун, Валентиною Цербе, Ольгою Коробкою, Сергієм Вакуленком і представниками спортивної громадськості було урочисто відкрито новий офіс обласного осередку.
3. В Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка голова обласного осередку НОК України Хоменко В.М. та Президент НОК України Бубка С.Н. взяли участь у вшануванні кращих спортсменів області в рамках святкового "Балу чемпіонів 2010" та привітали обласний осередок з 10-річчям його створення.
4. Олена Костевич завоювала ліцензію для участі в Олімпійських іграх 2012 року в м. Лондон з кульової стрільби і визнана кращою спортсменкою України у травні місяці, а її тренер Чередінов І.Б. визнаний кращим тренером України у травні місяці.
5. В стадії підписання угода про співпрацю з Чернігівським відділенням ВАТ "Сан Ін Бев Україна" щодо фінансової підтримки підготовки до Олімпійських та Параолімпійських ігор 2012 року в м. Лондон.
6. 18 червня на стадіоні ДП ОНСЦ "Чернігів" було започатковано проведення заходу "Олімпійський день" в області, в якому взяли участь більше тисячі чоловік.
В програмі заходу:
- урочисте відкриття з вітанням голови облдержадміністрації, голови обласного осередку НОК України, члена НОК України Хоменка В.М., врученням нагород видатним особистостям спорту та вітанням артистів народного хору обласного філармонійного центру;
- легкоатлетичні забіги на різні дистанції;
- показові виступи з різних видів спорту;
- вікторина на олімпійську тематику;
- обласна Спартакіада серед державних службовців;
- зустрічі зі школярами олімпійців області.
На захід зібралося дуже багато вболівальників, які гаряче підтримували учасників змагань.
Змагання пройшли на високому організаційному рівні і виявились цікавими та захоплюючими. Тому була радість по закінченню змагань для всіх учасників отримати вітання від Президента НОК України Бубки С.Н., солодощі від спонсорів КФ "Стріла" та "МакДональдз", а також сувенірну і нагородну атрибутику від НОК України.
7. В стадії вирішення питання щодо виділення більше 30-ти земельних ділянок для олімпійців та їх тренерів.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Здобутки чернігівців | Переглядів: 1499 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©