Субота, 27-Квітня-2024, 05:28| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Липень » 6 » Чернігів – територія активної молоді
10:40
Чернігів – територія активної молоді
Здобувати нові знання, проявляти себе фізично і розумово, спілкуватись та просто весело проводити час небайдужа молодь області почала на відкритті молодіжного наметового містечка «ТАМ – Територія активної молоді».

З 30 червня по 2 липня молоді люди проживали у наметовому містечку, що розгорнулось на березі Десни за пішохідним мостом у Чернігові. Захід зібрав молодіжні делегації з районів та міст обласного значення Чернігівщини, учасників АТО та просто охочих проявити себе.

Захід організовано Департаментом сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій, а також з регіональним представництвом Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка». За підтримки відділення НОК України в Чернігівській області.

Про те, що відбувалося на березі Десни розповіла директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту, заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш:

- В цьому році ми трохи змінили форму заходу. Наше наметове містечко перемістилось на лівий берег річки Десна. У цьому році учасниками стало більше 250 молодих та прогресивних людей, що є представниками всіх районів Чернігівської області, а також до нас приєдналась Студентська Республіка та учасники АТО. Ми попередньо розробили програму заходів, де є багато цікавих подій та конкурсів, тому жителі містечка не будуть нудьгувати, - запевнила Ніна Лемеш.

Відкриття ТАМу розпочалось з патріотичного флеш-мобу – по Десні на човнах «Драконах» спустили тридцятиметровий прапор України, який здійснив свій шлях по річці до молодіжного табору.

На урочистому відкритті молодь вітали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова та перший заступник голови облради Валентин Мельничук.

– Сьогодні ми бачимо тут нашу надію, молодь, яка побудує сильну, незалежну, самостійну державу. Тому я бажаю вам міцного здоров'я, нових друзів та гарного відпочинку. А вже наступного року, сподіваюсь, цей захід переросте в міжнародний фестиваль, де ви зможете спілкуватись та ділитись досвідом з іноземними делегаціями, – з такими побажаннями звернувся до учасників Леонід Сахневич.

– Використовуйте кожну хвилину своєї молодості для того, щоб робити гарні справи, щоб відчути справжнє життя. А позитивна енергія ТАМу нехай передається красуні Десні, від якої допливе і до Дніпра, і до Чорного моря. І покаже всім нашу справжню українську силу та вдачу, – привітала учасників Наталія Романова.

Важливою складовою ТАМу будуть локації військово-патріотичного та спортивного спрямування. Динамічний відпочинок включатиме також щорічний Чернігівський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка».

Програма заходу була доволі насиченою і кожен з учасників табору зміг проявити, реалізувати та показати себе з найкращої сторони, беручи участь у всіх локаціях, а саме: у концертній програмі, презентації творчої майстерні та команд КВК, яскравому театралізованому дійстві до свята Івана Купала, змаганнях на човнах «Драконах», у спортивно-змагальній програмі, військово-спортивній грі «Ажіотаж», молодіжній «Мафії» та молодіжному квесті, а також у роботі Арт-майданчика, фестивалю фарб та молодіжному музичному фестивалі Music Live Award.

Учасники ТАМу активно попрацювали та провели час із користю, знайшли нових друзів та отримали масу нових вражень.

Після закінчення заходу «ТАМ – територія активної молоді» набуде розповсюдження у своїх географічних межах оскільки його учасники будуть втілювати молодіжні проекти в районах та містах.

Відвідувачам до вподоби дане містечко. Своїми враженнями поділилися гості з міста Ічня:

- Ми сюди прийшли за запрошенням міської адміністрації. Це наша перша поїздка та взагалі, ми вперше знаходимось на такому заході. Нам все подобається, бо тут весело та у невимушеній атмосфері можна познайомитись з новими людьми та відкрити щось нове для себе. Ми в очікувані чогось геніального та неймовірного та сподіваємося, що зможемо поділитися враженнями з нашими друзями і відрекомендувати подібні заходи.

Цікавим є те, що у самому наметовому містечку у молоді буде можливість покращити свої знання з іноземних мов. На відкритті була присутня й одна з волонтерів Корпусу миру, мешканка Сполучених Штатів Америки Лорес Свонсон.

За словами Лорес вона в Україні є волонтером організації «Сфера». Також вона додала, що дуже помітним є те, що люди люблять свою країну, вони нею пишаються та захоплюються. Лорес приїхала одна, без сім'ї, як волонтер Корпусу миру, де працює вже два роки. Американка також відверто розповіла про те, що вона не боялась їхати в Україну. Її бентежило лише одне – непорозуміння нашої мови. Вона не знала чи зрозуміють її тут, але вивчивши декілька українських слів, зрозуміла, що немає причин боятися.

Заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова поділилася своїм враженням від фестивалю.

- Я рада тому, що даний захід зібрав активну молодь з усіх районів, яка знає що таке Україна. У них є гарна можливість щось творити й хочеться, щоб містечко допомогло їм у цьому. Ця територія наповнена любов'ю до сім'ї, до свого краю, до свого міста та до Десни. Я радію, коли бачу наскільки наша молодь патріотична.

Підкреслити фінішну межу, проведеного Молодіжного наметового містечка «ТАМ – територія активної молоді» та нагородити найактивніших учасників заходу завітали заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації – начальник управління у справах сім'ї та молоді Світлана Скиба, завідувач сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Чернігівській області - Альберт Черешко, головний спеціаліст відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області Олександра Шелкова, один з лідерів Всеукраїнської громадської організації «Студентська республіка» Олександр Щерба.

На урочистому закритті не переставали радувати всіх своїми талантами представники Ріпкінського, Городнянського, Козелецького та Коропського районів.

Після чудового пісенного виступу, усіх учасників заходу за активну участь було нагороджено подяками Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також грамотами регіонального відділення НОК України.

Нагородження проходило в декількох номінаціях.

Почесними грамотами Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації вітали:
Черешко Альберта Івановича – завідувача сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Чернігівській області;
Муравейка Павла Володимировича – голову цивільного корпусу «Азов» Чернігівської області;
Антішка Анатолія Федоровича – керівника рятувальної служби «SOS»;
Широкого Артема Сергійовича - представника обласного центру фiзичного здоров'я населення"Спорт для всiх".

За спортивні досягнення та загальними підсумками результатів всіх змагань, які проводились у рамках Молодіжного наметового містечка «ТАМ – Територія активної молоді» почесні грамоти, медалі, кубки та подарунки отримали найактивніші райони, а саме:
Прилуцький район – за I місце;
Бахмацький район – за II місце;
Козелецький район – за III місце.

Відзначили й переможців молодіжного квесту краєзнавчого спрямування, проведеного спільно з регіональним представництвом Всеукраїнської громадської організації «Студентська республіка», представників Бахмацької делегації, а саме Андрія Васіна, Ірину Васіну та Яну Ладись, яким було вручено грамоти та подарунки.

В межах проведення Молодіжного наметового містечка «ТАМ – Територія активної молоді» проходив Чернігівський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Учасники якої протягом трьох днів вели запеклу боротьбу над здобуттям перемоги у виборах мера та магістрату студентства Чернігівської області. Темою регіонального етапу стала: «Програма модернізації Чернігівщини: роль молоді та громад». Для обговорення програми були створені робочі групи, за результатами роботи яких було утворено дві партії, що пройшли повну процедуру реєстрації та висунули кандидатів у мери.

Отже у виборах за звання «Студентський мер області» здобула перемогу студентка Чернігівського національного технологічного університету Надія Холявко.

Учасники ТАМу активно попрацювали та провели час із користю, знайшли нових друзів та отримали масу нових вражень.

Після закінчення заходу «ТАМ – територія активної молоді» набуде розповсюдження у своїх географічних межах оскільки його учасники будуть втілювати молодіжні проекти в районах та містах.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1198 | Додав: shelkovaya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©