Вівторок, 30-Квітня-2024, 06:19| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Вересень » 20 » Біатлоністи завітали на зустріч до голови обласного відділення України
07:00
Біатлоністи завітали на зустріч до голови обласного відділення України
Зустріч голови облдержадміністрації, голови відділення НОК України в Чернігівській області Валерія Куліча з чемпіоном і призерами чемпіонату світу з літнього біатлону відбулася в робочому кабінеті голови.

Спортсмени-члени найрезультативнішої збірної у світі та їхні тренери поділилися враженнями від змагань, обговорили перспективи розвитку біатлону та необхідну для цього підтримку влади.

Перш за все Валерій Куліч привітав земляків із добрими результатами на світовій першості, який завершився 28 серпня в естонському місті Отепя. Українська збірна, яка була представлена 24 спортсменами, 8 серед яких – чернігівські, зібрала найбільший медальний урожай і посіла перше місце у командному заліку, – повідомила директорка департаменту сім’ї, молоді і спорту Чернігівської ОДА біатлоністка Ніна Лемеш. Особливою приємністю стало ще й те, що 5 із 11 медалей збірної команди України завоювали саме представники Чернігівщини: Антон Мигда, Максим Івко, Сергій Семенов, Ірина Варвинець.

Також, крім слів щирої вдячності від голови ОДА, спортсмени отримали за його посередництва й матеріальну подяку. Понад 32 тисячі гривень грошової винагороди чернігівцям-членам збірної та їхнім тренерам надав партнер відділення Національного олімпійського комітету України в області – ПАТ «Чернігівський автозавод».

Безумовно, спортивна спільнота щиро вдячна меценатам і спонсорам, які докладають зусиль до підтримки і розвитку спорту. Але, на переконання Валерія Куліча, базове фінансування спортивної інфраструктури області повинно мати системніший характер і більший об’єм. Саме про можливість утримання і розвитку спортивних баз області коштом громади Чернігівщини говорили на зустрічі керманич облдержадміністрації й тренери чемпіонів.

Актуальність питання одразу підкреслили обидві сторони діалогу. Бо ті спортивні об’єкти, які свого часу будувалися чернігівцями і розташовані на теренах області, у більшості своїй зараз перебувають у державній власності, що передбачає їх утримання з Державного бюджету. Об’єм цього фінансування і його оперативність, на жаль, не є достатніми, а форма власності виключає можливість залучення коштів обласного бюджету.

«Одним із варіантів розв’язання проблеми є передача об’єктів спортивної інфраструктури у власність громади області – створення на їхній базі комунальних підприємств обласної ради. Це дасть можливість здійснювати повніше і гнучкіше фінансування», – переконаний Валерій Куліч. Адже громада Чернігівщини зможе приділити більше сил та уваги забезпеченню своїх земляків-спортсменів та власної спортивної інфраструктури.

Учасники зустрічі завершили її у доброму гуморі та з домовленістю про продовження консультацій.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1235 | Додав: shelkovaya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©