Субота, 20-Квітня-2024, 00:21| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Лютий » 23 » Заява МОК про гендерну рівність олімпійському русі
17:14
Заява МОК про гендерну рівність олімпійському русі
Інклюзивність, різноманітність та гендерна рівність є невід'ємними компонентами роботи Міжнародного олімпійського комітету. Протягом останніх 25 років МОК відіграв важливу роль в просуванні жінок в спорті і буде продовжувати це робити, встановлюючи амбіційні цілі. У складних умовах, в яких ми живемо, зараз, як ніколи, різноманітність є фундаментальною цінністю, яку ми повинні поважати і черпати з неї сили.

Як структура, що стоїть на чолі світового олімпійського руху, МОК відданий своїй місії заохочувати та підтримувати просування жінок у спорті на всіх рівнях та у всіх структурах, як це задекларовано в Олімпійській хартії.

МОК досяг значних результатів в сфері гендерної і буде продовжувати їх розвивати. У той же час, МОК готовий підтримати інші організації в досягненні бажаних ними цілей у межах їх сфер відповідальності. Рішення, досягнення та зобов'язання МОК у цьому відношенні включають:

1. Олімпійські ігри Токіо-2020, в яких візьмуть участь майже 49 відсотків спортсменок, стануть першими гендерно рівними Олімпійськими іграми.

2. МОК вперше просить всі 206 національні олімпійські комітети (НОК) мати принаймні одну спортсменку та одного спортсмена у своїх відповідних олімпійських командах.

3. МОК вперше дозволив та закликав усі 206 НОК, щоб їх прапор на церемонії відкриття несли одна спортсменка і один спортсмен.

4. Шефом місії олімпійської команди біженців МОК в Токіо-2020 буде пані Тегла Лоруп, адвокат миру, справ біженців, освіти та прав жінок. Перша жінка з Африки, яка перемогла в Нью-Йоркському марафоні, вона також є триразовою учасницею Олімпійських ігор та багаторічною рекордсменкою світу.

5. Першим віцепрезидентом МОК на Олімпійських іграх в Токіо-2020 буде пані Аніта Дефранц, афро-американська бронзова медалістка Олімпійських ігор в Монреалі 1976 року, яка є першопрохідцем в сфері розширення прав і можливостей жінок.

6. На Олімпійських іграх в Токіо-2020 спортсмени будуть представлені Комісією атлетів (КA) МОК, більшість членів якої обираються безпосередньо самими спортсменами. КА МОК складається з 11 жінок та 6 чоловіків. Головою КА і членом Виконавчого комітету МОК є пані Кірсті Ковентрі, п'ятиразова учасниця Олімпійських ігор та володарка семи олімпійських медалей. Заступник голови - пані Данка Бартекова, триразова учасниця Олімпійських ігор та бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, яка також вже пройшла кваліфікацію на Олімпійські ігри в Токіо-2020.

7. На основі Меморандуму про взаєморозуміння, МОК тісно співпрацює з «ООН-жінки» щодо просування гендерної рівності. Президент МОК був призначений структурою «ООН-жінки» чемпіоном за програмою HeforShe на знак визнання внеску і прихильності МОК у питаннях забезпечення гендерної рівності.

8. Сьогодні членство жінок у МОК становить 37,5 відсотка порівняно з 21 відсотком на початку Олімпійського порядку денного 2020.

9. Представництво жінок у Виконавчому комітеті МОК становить 33,3 відсотка в порівнянні з 26,6 відсотка перед Олімпійським порядком денним 2020.

10. Жінки складають 47,8 відсотка членів комісій МОК порівняно з 20,3 відсотка перед Олімпійським порядком денним 2020.

11. Жінки-службовці становлять 53 відсотки адміністрації МОК.

То ж зважаючи на все вищевикладене, спортсмени, всі олімпійські зацікавлені сторони та широка громадськість можуть бути впевнені, що МОК і надалі виконуватиме свої зобов'язання щодо гендерної рівності, інклюзивності, солідарності та недискримінації.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 345 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©