П`ятниця, 19-Квітня-2024, 09:52| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2019 » Липень » 17 » Володимир Зеленський вшанував героїв ІІ Європейських ігор та обговорив стратегічний план розвитку спорту в Україні
12:40
Володимир Зеленський вшанував героїв ІІ Європейських ігор та обговорив стратегічний план розвитку спорту в Україні
Вчора, 16 липня президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленською відвідали Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа».

Президент України відзначив спортсменів та тренерів, які стали героями ІІ Європейських ігор, а також чемпіонів світу – футболістів юнацької збірної U-20 – державними нагородами.

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту», – заявив Володимир Зеленський у вітальному слові.

Під час спілкування з главою держави президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка порушив питання підвищення розміру стипендій для українських атлетів.

«Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Ми збільшимо. Обов'язково допомагатимемо вам. Кажіть про проблеми – будемо вирішувати», – наголосив Володимир Зеленський, звертаючись до спортсменів.

У супроводі президента НОК Сергія Бубки, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, віце-президента НОК, президента Української Асоціації футболу Андрія Павелка та генерального директора олімпійської бази «Конча-Заспа» Андрія Крилюка Володимир та Олена Зеленські оглянули стан навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби, ознайомилися з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими можливостями, та спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру.

Під час обговорення шляхів розвитку спортивної інфраструктури в Україні Сергій Бубка підкреслив, що окрім головної бази у Конча-Заспі вкрай важливо розбудувати в кожній частині держави відповідні олімпійські бази, які б на заході, сході, півдні та півночі стали тренувальними осередками з тих видів спорту, які найбільше розвиваються в регіоні. Володимир Зеленський відзначив доцільність цього стратегічного напрямку.

Президент додав, що завданням держави є розбудувати спортивну інфраструктуру, щоб у майбутньому поборотися за право проведення Олімпійських ігор в Україні.

«Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними. Треба дати завдання нашому бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об'єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти», – наголосив Володимир Зеленський.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 731 | Додав: yulia | Теги: #chernigivnoc #спорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©