Субота, 27-Квітня-2024, 07:30| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2024 » Березень » 25 » Україна звернулася до МОК у зв’язку з рішенням дозволити російським та білоруським тенісистам змагатися разом на одному полі.
08:52
Україна звернулася до МОК у зв’язку з рішенням дозволити російським та білоруським тенісистам змагатися разом на одному полі.
Україна звернулася до МОК та Міжнародної тенісної федерації у зв’язку з рішенням дозволити російським та білоруським тенісистам змагатися разом на одному полі. Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації тенісу України Сергій Лагур звернулися до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха та президента Міжнародної тенісної федерації (ITF) Девіда Гаггерті у зв’язку рішенням останньої дозволити російським та білоруським тенісистам змагатися разом на одному полі. У листі вказується, що правила нейтралітету МОК, спочатку опубліковані у березні 2023 року та оновлені у грудні 2023 року для Олімпійських ігор у Парижі 2024 року, явно зазначають, що "команди атлетів з російським або білоруським паспортом не можуть бути розглянуті" та "не можуть брати участь в Олімпійських іграх Париж 2024". Це є суттєвим для мандату МОК та МПК, згідно з яким власники російських та білоруських паспортів можуть змагатися лише як індивідуальні нейтральні спортсмени. Крім того у листі наводяться факти підтримки російськими атлетами загарбницької війни проти України. Попри те, що ITF може мати причини, пов'язані з конвенцією, які підтримують це рішення, підписанти листа наполегливо закликають переглянути цей підхід. Сприйняття громадськістю пар російських або білоруських тенісистів, які змагаються на подіях проти інших пар на основі національності, неминуче вказує на те, що вони представляють свої країни. Це кардинально суперечить ширшому підходу, узгодженому МОК та МПК, який забороняє представництво російської або білоруської держави на міжнародних спортивних змаганнях, тим самим виключаючи команди з цих країн. Повний текст листа читайте на сайті НОК України - https://noc-ukr.org/news/24677/ Також непохитною залишається позиція України: допоки російські війська, підтримувані білоруським урядом, продовжують свою жорстоку війну проти українського народу, представники країн-акресорів мають бути відсторонені від участі у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 60 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©