Вівторок, 23-Квітня-2024, 18:27| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Квітень » 19 » Сергій Бубка взяв участь в представницькому онлайн-семінарі Європейської комісії
14:26
Сергій Бубка взяв участь в представницькому онлайн-семінарі Європейської комісії
Сьогодні за ініціативи Європейської комісії в онлайн режимі відбувся семінар, темою якого стало обговорення питання залучення молодих людей до занять спортом та перетворення здорового способу життя «в норму».

Спікерами представницького європейського форуму виступили президент Національного олімпійського комітету України, член Міжнародного Олімпійського Комітету, Чемпіон спорту ЮНЕСКО і Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Європейська комісарка з питань інновацій, досліджень, культури, освіти і молоді Марія Габріель, Міністр освіти Португалії Тіаго Брандао Родрігес, Міністр освіти, науки, культури та спорту Чорногорії Весна Братич.



Під час свого виступу Сергій Бубка наголосив на важливості та актуальності теми семінару.

«Дійсно, залучення молоді до занять спортом, до активного та здорового способу життя, фізичної активності – це важливе завдання, яке стоїть не лише перед спортивними організаціями, а й перед усією європейською та світовою спільнотою. Знаходячись великий період часу на карантині, багато людей, в тому числі й молоді, мали нагоду ще раз переконатись у важливій ролі спорту, фізичних вправ, починаючи від простої зарядки вдома або долучившись до тренування онлайн, або пробіжок чи їзди на велосипеді», - сказав він.

Сергій Бубка відзначив, що в міжнародному олімпійському русі приділяється багато уваги як залученню молоді до спорту, так і освітнім програмам для юного покоління. Зокрема, це започаткування й проведення Юнацьких Олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів, розширення програми Олімпійських ігор популярними та цікавими для молоді видами спорту.

«Значна увага стратегічного плану МОК щодо подальшого розвитку світового олімпізму – Olympic Agenda 2020+5 спрямована на молодь, адже молоді люди – це наше майбутнє. Серед основних напрямків – діджиталізація, посилення важливості цифрових технологій, комунікація з активними користувачами відеоігор, охоплення різних соціальних груп за межами олімпійської спільноти, подальша увага атлетам та їх освіті й багато іншого», - додав Сергій Бубка.

Чемпіон спорту ЮНЕСКО наголосив на великій ролі спорту у відновленні після пандемії, адже криза як ніколи ясно показала, що спорт - високоефективний інструмент, який використовується багатьма країнами в їх зусиллях з відновлення. «Яскравим підтвердженням ролі спорту є прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Резолюції «Спорт як фактор забезпечення сталого розвитку», яка зазначає «неоцінений внесок олімпійського та паралімпійського рухів в перетворення спорту в унікальний засіб сприяння миру і розвитку», - сказав він.



Сергій Бубка відзначив також активну роботу Національного олімпійського комітету України щодо залучення молоді до спорту, популяризації олімпійських цінностей серед юного покоління: «Ми реалізуємо цілу низку освітніх та спортивних проєктів для молоді та програми посткар'єри для атлетів, зокрема: Олімпійський день, Олімпійський урок, OlympicLab, DoLikeOlympians, Олімпійське лелеченя, Олімпійський куточок, Олімпійська книга, інформаційно-освітній проєкт для атлетів Sportcamp&More. У тісній співпраці з Олімпійською Академією України НОК веде активну роботу у розвитку олімпійської освіти в школах, виданні олімпійської літератури», - відзначив президент НОК.

Наприкінці виступу Сергій Бубка розповів про соціальну кампанію НОК України та компанії «Кока-Кола» з залучення молоді країни до здорового та активного способу життя, в рамках якої було виготовлено та розповсюджено 7 мотиваційних відео-роликів за участю відомих спортсменів про олімпійські цінності.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 318 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©