П`ятниця, 29-Березня-2024, 10:59| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Листопад » 26 » Сергій Бубка взяв участь у відкритті міжнародної конференції «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи»
22:46
Сергій Бубка взяв участь у відкритті міжнародної конференції «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи»
Міжнародна конференція, що вже стала традиційною для наукової спільноти та проходить за підтримки НОК України, зважаючи на протипандемічні заходи безпеки, цього року відбувався в форматі онлайн. Участь у відкритті представницького форуму взяли президент Національного олімпійського комітету України, член МОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, заступник Міністра освіти та науки Андрій Вітренко, президент Європейської асоціації студентського спорту Адам Рочек та інші поважні українські й міжнародні гості.

Привітальне відео вітання організаторам та учасникам зібрання надіслав голова Комісії Міжнародного Олімпійського Комітету «Розвиток і спадщина» Князь Монако Альберт ІІ, а також очільник Олімпійського комітету Польщі Анджей Красницький.



До обговорення порядку денного конференції разом з вітчизняними науковцями, зокрема, ректором НУФВСУ Євгеном Імасом, президентом Олімпійської академії України Марією Булатовою та співголовою Комісії НОК України «Інновації в спорті», професором Володимиром Платоновим, долучилися представники Бельгії, Білорусі, Данії, Індії, Ірландії, Литви, Малайзії, Молдови, Німеччини, Румунії, Словаччини, Словенії та Японії.

Сергій Бубка наголосив на важливості проведення таких форумів і подякував його організаторам, зокрема Національному університету фізичного виховання і спорту на чолі з Євгенієм Імасом, привітавши провідний спортивний вищий навчальний заклад країни з 90-річчям заснування.

Президент НОК наголосив, що глобальні виклики 2020 року підтвердили необхідність розвитку суспільства, слідуючи цілям сталого розвитку.



«Пандемія COVID-19 вкотре продемонструвала, що спорт є вкрай важливим чинником в сьогоднішніх глобальних зусиллях щодо забезпечення розбудови суспільства. дуже важливо шукати шляхи подолання труднощів через об’єднання знань, зусиль та обмін досвідом між фахівцями та державами», - підкреслив Сергій Бубка.

Зокрема, за його словами, до таких прикладів можна віднести, той факт, що лідери провідних країн світу під час саміту G20 висловили свою міцну підтримку Олімпійським і Паралімпійським іграм Токіо-2020 та зимовим Олімпійським і Паралімпійським іграм Пекін-2022. Разом з тим, влітку ООН ухвалила спільну заяву від країн-учасниць до Урядів держав щодо включення спорту як могутнього важеля для відновлення суспільства у постковідному житті.

Сергій Бубка також поінформував учасників форуму, що НОК України також продовжує приділяти велику увагу освітнім та суспільним проєктам та виховувати підростаюче покоління на принципах олімпізму, олімпійських та загальнолюдських цінностях.

«Нинішня ситуація відкрила додаткові можливості для саморозвитку, для отримання нових знань та досвіду, НОК разом фахівці, професори Олімпійського інституту запровадили серію з 10-ти науково-освітніх вебінарів, учасниками яких стало понад 5 тисяч атлетів, тренерів та фахівців з 11 країн», - поділився очільник Олімпійського комітету, відзначивши, що вірить, що підсумки міжнародного форуму сформують нові ідеї та погляди задля подальшого руху вперед.



Різноманітна актуальна тематика, яку розглядатимуть на конференції протягом двох пленарних днів, охоплює чимало важливих наукових і практичних аспектів у таких сферах, як історія і сучасний стан олімпійського спорту та проблеми його сталого розвитку, екологія спорту, олімпійська освіта, система підготовки спортсменів та ряд інших напрямів, яким нині приділяють велику увагу як в Україні, так і у загальносвітових масштабах.

За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 337 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©