Четвер, 28-Березня-2024, 13:38| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Листопад » 30 » Сергій Бубка взяв участь у першій віртуальній Генеральній асамблеї Європейських олімпійських комітетів
23:07
Сергій Бубка взяв участь у першій віртуальній Генеральній асамблеї Європейських олімпійських комітетів
Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, разом з представниками 49 європейських НОКів взяв участь у першій віртуальній сесії Генеральної асамблеї Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК). Засідання розпочалося хвилиною мовчання на знак пошани колишнього президента Янеша Косьянчича, який помер 1 червня.

З вітальним словом до присутніх звернулися президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах та виконуючий обов'язки президента ЄОК Нільс Нігаард.

Керівництво ЄОК прозвітувало про роботу організації та відмітило належну роботу офісу ЄОК й усіх європейських НОКів, не дивлячись на всі виклики, з якими світ і олімпійський рух зіткнулися цього року.

Одним із ключових питань форуму стало питання внесення змін до Статуту ЄОК у статтях, що стосуються визначень, Генеральної асамблеї та Виконкому ЄОК.

Разом з колегами президент НОК України долучився до обговорення та внесення поправок, запропонованих робочою групою та опрацьовані Юридичною комісією ЄОК.

Також було оголошено, що наступна виборна Генеральна Асамблея ЄОК запланована на 16 квітня 2021 року в Афінах, де буде обиратися нове керівництво ЄОК. Слід відзначити під час засідання про свій намір балотуватися на посаду очільника ЄОК заявили президент НОК Греції, член МОК Спірос Капралос, та виконуючий обов'язки президента Нільс Нігаард.

Друга пропозиція, внесена Олімпійською федерацією Ірландії, була направлена на приведення Виконавчого комітету ЄОК у відповідність з пропозиціями Олімпійської порядку 2020 року про гендерний паритет в спорті. Починаючи з наступних виборів ЄOК, мінімум 5 з 16 обраних членів виконавчої ради ЄOК повинні бути протилежної статі.

Під час засідання присутні також заслухали представлений головою Координаційної комісії Європейських ігор-2023 Хасаном Аратом та членами Оргкомітету Ігор Краков-Малопольська-2023 короткий звіт про підготовку до змагань, у проведенні яких будуть задіяні 4 основних польських міст: Краків, Тарнув, Закопане-Неджице та Криниця Здруй.

Окрім того, був оприлюднений план дій щодо створення Стратегічної програми ЄОК 2030, до розробки якої будуть залучати всі європейські НОКи. Завершення розробки програми планується вже наступного року.

За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 330 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©