Вівторок, 07-Травня-2024, 09:39| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Лютий » 22 » Сергій Бубка: «В Ліллехаммері написана нова сторінка українського спорту»
12:19
Сергій Бубка: «В Ліллехаммері написана нова сторінка українського спорту»
Президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка прокоментував підсумки виступу української збірної на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, що вчора завершилися в Ліллехаммері.
«Ліллехаммер – це символічне місто для України. Саме там 22 роки тому почалась олімпійська історія Незалежної України і було здобуто «золото» фігуристки Оксани Баюл і «бронза» біатлоністки Валентини Цербе. Приємно, що ці славні традиції продовжені і написана нова яскрава сторінка українського спорту», - зазначив головний олімпієць країни.
«Три нагороди – чудовий результат! Усі медалі стали історичними для України. «Золото» біатлоністки Христини Дмитренко стало першою нагородою найвищого ґатунку для України на зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Срібну медаль виборов наймолодший учасник збірної – 14-річний фігурист Іван Шмуратко. Бронзова медаль сноубордистки Дарини Кириченко є першою для нашої країни в цьому виді спорту на змаганнях такого рівня», - відзначив Сергій Бубка.
Президент НОК також підкреслив, що цілий ряд наших юних олімпійців у величезній конкуренції з найкращими атлетами світу зуміли потрапити до топ-10 у біатлоні, сноубордингу, фігурному катанні, лижному двоборстві, санному спорті, лижних гонках, скелетоні.
«Для цих юних хлопців та дівчат змагання в Ліллехаммері стали на цей момент найголовнішим спортивним стартом у кар'єрі, дуже важливим випробуванням. Головний їх здобуток – безцінний досвід змагань такого рівня. Сподіваюсь, що в рамках культурно-освітньої програми вони здобули також нові знання, навички, знайшли собі нових друзів», - зауважив Сергій Бубка.
«У нас зростає гідна зміна, перспективний спортивний резерв. Хочеться вірити, що ці Юнацькі Олімпійські ігри стануть фундаментом для розвитку їх спортивної кар'єри та трампліном для нових здобутків і досягнень», - наголосив президент НОК.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 2570 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©