П`ятниця, 29-Березня-2024, 09:19| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Квітень » 6 » Сергій Бубка: Програма підтримки атлетів-стипендіатів НОК відіграє важливу роль в інтеграції спортсмена в подальшому житті
13:06
Сергій Бубка: Програма підтримки атлетів-стипендіатів НОК відіграє важливу роль в інтеграції спортсмена в подальшому житті
У своїй діяльності Національний олімпійський комітет України приділяє велику увагу розширенню можливостей атлетів через різноманітну систему освітніх програм, грантів, залучення до спортивного управління тощо. На цьому наголосив президент НОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка під час онлайн-зустрічі з атлетами-стипендіатами та головами регіональних відділень з нагоди Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку.

Він зауважив, що атлети відіграють провідну роль не лише на спортивних аренах, а й поза ними - у прийнятті стратегічних рішень розвитку спорту. Цієї політики, започаткованої президентом МОК Хуаном Антоніо Самаранчем, за ініціативи якого олімпійці стали повноправними членами Міжнародного Олімпійського Комітету, дотримується й Олімпійський комітет України - успішно працює Комісія атлетів НОК, атлети представлені у складі Виконкому НОК, окрім того НОК ініціював створення Комісій атлетів при усіх національних федераціях, а також сприяє отриманню нових знань спортсменів, зокрема, через освітні програми на платформі Athlete365, а також через інформаційно-освітній проєкт «SPORTCAMP&MORE», ініційований Олімпійськими медалістками Наталією Добринською і Оленю Говоровою.

Відзначимо, що і серед пріоритетів нещодавно прийнятою Сесією МОК стратегічної карти подальшого розвитку світового олімпізму - Olympic Agenda 2020+ є саме роль атлетів, посилення їх прав, захист чистих спортсменів, залучення найкращих спортсменів.

За словами Сергія Бубки, протягом 10 років реалізації програми НОК щодо надання фінансової підтримки атлетам-стипендіатам практичне навчання пройшли близько 200 спортсменів. І вже з квітня, коли розпочинає свою роботу новий склад стипендіатів, розмір стипендії буде збільшено вдвічі. В цілому, НОК виділить цього року на таку програму близько 1 мільйона гривень

«Програма підтримки атлетів-стипендіатів – це прекрасна ініціатива НОК, яка відіграє дуже важливу роль в інтеграції спортсмена в подальшому житті після завершення кар’єри, в отриманні нових знань та практичних навиків управлінської діяльності у сфері фізичної культури, спорту та олімпійського руху», - наголосив президент НОК.

Він з приємністю згадав яскраві приклади олімпійців, а згодом стипендіатів НОК, які успішно побудували кар’єру в спортивній сфері - Ніна Лемеш, Діна Міфтахутдінова, Дарія Згоба, привітав новий склад атлетів-стипендіатів та побажав успіхів й натхнення на шляху подальшої реалізації.

«Спортивна кар'єра швидкоплинна, тому треба дивитися в майбутнє заздалегідь. Ми розраховуємо на сучасне бачення та креативні ідеї наших стипендіатів, які можуть дати нове дихання діяльності наших регіональних відділень», - підкреслив Сергій Бубка.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 303 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©