П`ятниця, 19-Квітня-2024, 08:37| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Листопад » 2 » Резолюція XXV Генеральної асамблеї АНОК
10:34
Резолюція XXV Генеральної асамблеї АНОК
Днями Асоціації Національних Олімпійських Комітетів (АНОК) успішно провели XXV Генеральну асамблею. Нагадаємо, серед 205 країн-учасників світового форуму, що проходив на Криті, була представлена й українська делегація на чолі з президентом НОК, Олімпійським чемпіоном Сергієм Бубкою.

За підсумками зібрання Генеральна асамблея АНОК ухвалила наступну резолюцію:

- AНОК вітає Олімпійський комітет Греції та його президента Спіроса Капралоса, а також уряд Греції та заступника міністра спорту пана Лефтеріса Авгенакіса і дякує за чудову підтримку організації під час підготовки засідань АНОК на Криті.

- AНОК дякує МОКу та його президенту Томасу Баху за виступ на Генеральній асамблеї АНОК та інформування НОКів про важливі заходи протягом останніх двох років.

- Президент МОК висловив особливу подяку 205 НОКам та їх спортсменам за підтримку та солідарність під час труднощів пандемії. Ця підтримка була надзвичайно важливою під час перенесення Олімпійських ігор 2020 року в Токіо на 2021 рік.

- 205 НОКів підтвердили свою відданість неполітизації спорту. Як і нещодавні Олімпійські ігри в Токіо, зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні знову об’єднають світ у дусі надії, миру та солідарності. Олімпійські ігри є потужним символом різноманітності, інклюзивності та недискримінації, коли спортсмени всіх рас, релігій, етнічних груп та культур змагаються один з одним і живуть разом в гармонії.

- Генеральна асамблея АНОК також заслухала звіт виконуючого обов’язки президента АНОК щодо обговорень у ФІФА щодо пропозиції проводити чемпіонат світу з футболу кожен другий рік.

- Члени Генеральної асамблеї АНОК обговорили вплив цієї пропозиції на НОКи та інші види спорту в їхніх країнах, внаслідок чого було ухвалено рішення зробити таку заяву за підсумками зустрічі:

205 НОК поділяють занепокоєння, висловлене багатьма представниками спортивного руху, що план ФІФА щодо зміни футбольного календаря та проведення чемпіонату світу кожні два роки становить велику загрозу для виживання багатьох видів спорту, окрім футболу, які знаходяться під відповідальністю НОК. Пропозиції, внесені ФІФА, збільшать завантаженість світового спортивного календаря. Це негативно позначиться на спортивних заходах, організованих національними федераціями-членами НОК, а також на регіональних та континентальних іграх під керівництвом НОК. Крім того, це негативно позначиться на добробуті футболістів. НОКи відзначили відсутність консультацій з боку ФІФА в цьому процесі, зокрема щодо МОК, що продемонструвало прикру відсутність солідарності та поваги до інших видів спорту.

- AНОК підтримує звіт виконуючого обов'язки президента АНОК д-ра Робіна Мітчелла, у якому висвітлюється діяльність АНОК за останні два роки. Генеральна асамблея АНОК також ухвалила заяву доктора Мітчелла щодо виборів АНОК на період 2022-2026 років, на які він вирішив балотуватися.

- Генеральна асамблея АНОК схвалила звіт генерального секретаря АНОК пані Гунілли Ліндберг, в якому окреслено важливі дії, які були вжиті за останні два роки для посилення голосу НОК в олімпійському русі.

Наведені нижче дії були схвалені та підтримані НОКами:

- Працювати над якнайшвидшим доопрацюванням Меморандуму про взаєморозуміння з ASOIF, континентальними асоціаціями та АНОК щодо запиту АНОК та континентів щодо можливості включення більшої кількості олімпійських кваліфікацій до Континентальних ігор та Всесвітніх пляжних ігор АНОК.

- Визнати ініціативу з надання допомоги НОК у покращенні їх діяльності в соціальних мережах шляхом проведення спеціальних семінарів та обміну знаннями та досвідом.

-205 НОК вітають зобов'язання МОК скоротити свої прямі та непрямі викиди парникових газів на 50% до 2030 року. НОКи зобов'язуються співпрацювати з рамковою програмою ООН «Спорт заради клімату» та застосовувати аналогічні скорочення до своїх викидів парникових газів.

- Підтримати ініціативи АНОК щодо заходів для забезпечення стійкості та сприяти поширенню інформації серед усіх 205 НОК та організаторів усіх майбутніх заходів АНОК, включаючи Всесвітні пляжні ігри АНОК.

-Генеральна асамблея АНОК заслухала звіт Фінансової комісії АНОК і затвердила перевірені фінансові звіти за 2019 і 2020 роки, оскільки Генеральна асамблея АНОК не могла бути проведена в 2020 році.

- Генеральна асамблея АНОК схвалила бюджет на 2021-2024 роки, затверджений Виконавчою радою АНОК.

- Генеральна асамблея АНОК була поінформована, що перевірена фінансова звітність підготовлена згідно з відповідними фінансовими стандартами та швейцарським законодавством.

- Генеральна асамблея АНОК затвердила звіти своїх різних комісій і привітала голів комісій з відмінною роботою.

- Генеральна асамблея АНОК схвалила рішення, прийняте Виконавчою радою АНОК, про затвердження звіту Комісії із заходів АНОК щодо процедури призначення майбутнього господаря Всесвітніх пляжних ігор АНОК 2023, 2025 та 2027 років та схвалила початок роботи Оціночної комісії АНОК з кандидатом на 2023 рік — Олімпійським комітетом Індонезії. Кандидати на Ігри 2025 та 2027 років вивчатимуться протягом наступного року.

- Організаційний комітет Олімпійських ігор в Токіо та його генеральний директор пан Муто надали свій остаточний звіт Генеральній асамблеї АНОК і подякували за чудову співпрацю, яка мала місце між МОК, ОКОІ, урядом, міжнародними федераціями та НОКами у дуже складних обставинах.

- Організаційний комітет Олімпійських ігор в Токіо особливо подякував Координаційній комісії МОК та АНОК, НОКам та МФ за їхнє розуміння та внесок. Багато НОК як у залі, так і віртуально подякували Оргкомітету за чудову роботу щодо проведення Ігор Токіо-2020.

- Генеральна асамблея АНОК заслухала звіт Організаційного комітету Пекін-2022 щодо підготовки до Ігор, які також проводитимуться під жорсткими обмеженнями щодо Covid.

- Генеральна асамблея АНОК заслухала презентацію ОКОІ Парижа щодо підготовки до майбутніх Ігор у 2024 році. Підготовка йде добре, і про жодні серйозні проблеми не повідомлялося.

- Генеральна асамблея АНОК заслухала оновлену інформацію від адміністрації МОК та її генерального директора пана Крістофа де Кеппера, який повідомив про прогрес в реалізації Олімпійського порядку денного 2020 та Олімпійського порядку денного 2020 + 5. Пан де Кеппер особливо відмітив нову концепцію програми гостинності та правила кваліфікації на Олімпійські ігри.

- Нова голова Комісії атлетів МОК, пані Емма Терхо, повідомила про роботу Комісії та співпрацю з Комісією атлетів АНОК та отримала вітання за гарну роботу.

- Генеральна асамблея АНОК заслухала детальну інформацію від директора Олімпійської солідарності та департаменту послуг НОКам, пана Джеймса Маклеода, про діяльність та відносини з НОК.

- Генеральна асамблея АНОК схвалила рішення Виконавчої ради АНОК про організацію XXVI Генеральної асамблеї АНОК в Сеулі, Республіка Корея, з 17 по 21 жовтня 2022 року.


За інформацією:http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 283 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©