П`ятниця, 26-Квітня-2024, 05:26| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2013 » Березень » 2 » Останні здобутки чернігівських представників зимових видів спорту
11:22
Останні здобутки чернігівських представників зимових видів спорту
Насиченими на спортивні події видалися останні зимові дні цього року.
Звичайно особливу увагу привертали саме зимові види спорту, адже в цей період проводилися кілька великих змагань таких як чемпіонат Європи з біатлону в м.Банско (Болгарія), Європейський юнацький олімпійський фестиваль у м.Брашов(Румунія), чемпіонат України зі спортивного орієнтування на лижах та відкритий чемпіонат Чернігівської області з лижних гонок в м. Чернігові, а також міжгалузеві лижні змагання області та міста Чернігова.
На Європейському юнацькому олімпійському фестивалі представництво нашої області було найширше представлено у зимовому спорті №1 – біатлоні, саме в цьому виді збірна команда України добилася найвищих досягнень! Так команда України у змішаній естафеті(до речі троє з чотирьох учасників естафети Івко Максим, Мігда Антон, Ничипоренко Анастасія були представниками Чернігівщини) в драматичній боротьбі змогли «вирвати» перемогу з мінімальною перевагою над дуже сильними переслідувачами – командами Німеччини та Австрії.
У цей самий період проводився чемпіонат Європи з біатлону в Болгарському місті Банско. Представництво Чернігівщини на цих змаганнях було ще більш представницьким: у юніорській групі кращими серед Українських спортсменів були Ткаленко Руслан та Артем Тищенко, а в групі юніорок Ірина Варвинець – вихованці Зоца Миколи Миколайовича, вони займали місця у десятці кращих на особистих гонках. А зібравши всі свої сили, та прийнявши в команду замість Ірини Варвинець, яка виступала у складі жіночої естафети, Аллу Гиленко, видали чудовий результат в змішаній естафеті – ІІІ місце !!! поступившись лише командам Франції та Росії.
А Ірина Варвинець, у складі жіночої естафетної команди, змогла витягнути нашу команду з прірви після трьох штрафних кіл Яни Бондар на другому етапі і передала естафету Марії Панфіловій четвертою, а та в свою чергу змогла вибороти місце на подіумі!
Не менш цікавими були гонки у чоловіків – Сергій Семенов, з першої гонки показав, що Український чоловічий біатлон нічим не відстає від жіночого і завоював золоту нагороду в індивідуальній гонці! Можливо Сергію допомогла підтримка батька – відомого тренера Олександра Володимировича Семенова, який весь сезон працював, окремо від Сергія, з так званою командою «Б». Після індивідуальної гонки мали проводити спринтерську гонку, але через примхи погоди, коли вже половина учасників дісталася фінішу, насувався густий туман і цю гонку переносили і відміняли двічі. Та ось коли гонка все-таки відбулася, Сергію вже не вистачило того переможного духу, але естафету призових місць швидко підхопив його товариш по команді – Артем Прима. Артем зайняв третю сходинку п`эдесталу, поступившись лише норвежцю Ветле-Сьястад Кристиансену та німцю Бенедикту Доллю. А в гонці переслідування за результатами спринту наші Артем и Сергій зайняли четверте і п`яте місця відповідно, що теж є дуже високими результатами!
І на завершення біатлонної теми – в останній календарний день зими в норвежському Холменколені, на етапі Кубку світу порадував нас, своїх уболівальників, найвідоміший і найдосвіченіший біатлоніст Чернігівщини – Андрій Дериземля. Він провів просто блискучу гонку, і до фінішу дістався з першим результатом, але Тарьєй Бьо та лідер загального заліку Кубку світу Мартен Фуркад стартували позаду Андрія і йшли по дистанції орієнтуючись саме на його результат, тож лише цим двом відомим спортсменам вдалося посунути Андрія на третю сходинку. Третій результат допоміг нашому спортсмену увійти до 30-ти кращих спортсменів світу, що в свою чергу дає право на участь у гонках з масовим стартом!
Тож побажаємо всім представникам нашої славної спортивної біатлонної дружини утримуватись на цьому гребені хвилі успіху і здобувати перемогу за перемогою!!!
А в цей час у м. Чернігові теж було гаряче! Адже в останні зимові дні (такі сонячні і теплі , дуже схожі на весняні) було проведено змагання з лижних гонок « Чернігівська лижня», спартакіада області серед держслужбовців, «Тато, мама, я – лижна сім`я», «обласна олімпіада 2013р.» серед сільських спортсменів, відкритий чемпіонат області з лижних гонок та галузева обласна спартакіада працівників податкової служби.
Дуже приємно що так багато людей займаються цим найкориснішим зимовим спортом! Адже лижний спорт це здоров`я! Для офісних працівників – це спосіб змінити вид діяльності, для дітей – це веселий та корисний для здоров`я час проведений на свіжому повітрі! Сподіваюся, що від цього виграли всі і наша нація стала здоровішою, добрішою, веселішою та згуртованішою!


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Здобутки чернігівців | Переглядів: 1088 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©