Четвер, 28-Березня-2024, 19:02| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Червень » 26 » Олімпійський день у Чернігові подарував юним спортсменам незабутні емоції та враження
15:59
Олімпійський день у Чернігові подарував юним спортсменам незабутні емоції та враження
Цьогорічний Олімпійський день проходить з 23 червня – дня створення МОК до 23 липня – дня відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо під гаслом «Заряджайся спортом».

Це велике свято спорту, яке демонструє єднання людей на п’яти континентах, незалежно від віку, статі та релігійних вподобань навколо вічних життєвих цінностей миру, добра, благополуччя та єдності.

З цієї нагоди на стадіоні спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Юність» відбувся Всеукраїнський Олімпійський день. Взяли участь юні та поважні спортсмени – учасники міжнародних змагань та Олімпійських ігор, представники влади, депутати рад різних рівнів, спортивної спільноти міста та області, а також близько восьмисот вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Серед присутніх були почесні гості: голова Відділення НОК України в Чернігівській області Валерій Куліч, перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області та перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області і начальник управління з питань фізичної культури та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля, відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області Дмитро Пиріжок, виконуючий обов’язки директора департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Андрій Шемець та депутат Чернігівської обласної ради Юлія Гребнєва.

Розпочалося спортивно-видовищне свято урочистим винесенням Олімпійського вогню, який ніс чемпіон Всесвітньої Універсіади, бронзовий призер чемпіонату Європи, учасник Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро Дмитро Митрофанов.

Прапор Національного олімпійського комітету України та державний прапор України несли: учасниця Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро Ольга Бібік; учасниця літніх Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні Анастасія Скок; чемпіон, срібний та бронзовий призер зимових Паралімпійських ігор 2018 року Ігор Рептюх; призерка чемпіонатів Європи та світу з важкої атлетики Ольга Коробка; учасниця двох Олімпійських ігор з дзюдо Наталія Смаль; учасниця трьох Зимових Олімпійських ігор Оксана Хвостенко; учасник чотирьох Зимових Олімпійських ігор В’ячеслав Деркач; чемпіонка Юнацьких олімпійських ігор з біатлону Христина Дмитренко.

Із вітальним словом до присутніх звернувся голова Відділення НОК України в Чернігівській області Валерій Куліч. Він подякував усім, хто прийшов на свято після півтора року карантинних заходів і обмежень спортивних змагань. «Це дуже приємно, що ми, врешті, повертаємося до нормального спортивного життя!», – наголосив він та зазначив, що 2021 рік для олімпійського спорту – унікальний, адже цього року в Токіо відбудуться Олімпійські ігри-2020, що були відкладені через пандемію: «Сподіваюся, що наші українські олімпійці здобудуть багато нагород найвищого гатунку!» Цей рік знаменний і для Національного Олімпійського комітету України – він відзначатиме 30-річчя від дня заснування. Ювілейну дату святкуватиме і Відділення Національного Олімпійського комітету України в Чернігівській області – 20-річчя.

Валерій Петрович побажав учасникам Всеукраїнського Олімпійського дня спортивних перемог, успіху, олімпійського завзяття та підкорення нових спортивних вершин.

Головна активність спортивного свята «Всеукраїнська олімпійська зарядка» розроблена бронзовою призеркою Олімпійських ігор з гімнастики художньої Анною Різатдіновою та презентовано відомими особистостями Чернігівщини: майстер спорту України з гімнастики художньої, призерка чемпіонатів України та міжнародних турнірів Анастасія Ревун; відомий на Чернігівщині і далеко за межами історик та екскурсовод Ервін Міден; ведуча телеканалу UA Чернігів Суспільне Аліна Кліменко; актор театру та кіно Сергій Лефор; учасниця Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро з легкої атлетики Ольга Бібік та учасник Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро з боксу Дмитро Митрофанов.

Згуртувала юних спортсменів низка спортивно-масових заходів, покликаних сприяти вшануванню ідей олімпізму, популяризувати заняття спортом та здоровий спосіб життя.
Всі учасники Олімпійського дня отримали солодощі від Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області, а переможці легкоатлетичних естафет та «олімпійської милі» спортивного свята - почесні грамоти та подарунки.





























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 450 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©