П`ятниця, 29-Березня-2024, 12:24| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2010 » Грудень » 18 » НОК України – 20 років!
22:44
НОК України – 20 років!
У п’ятницю, 17 грудня, Національний олімпійський комітет України відзначив свій 20-річний ювілей.
Для участі у святкових заходах з цієї нагоди до столиці нашої країни завітали ключові постаті міжнародного спорту та олімпізму з понад 20 країн світу. Зокрема, на запрошення НОК в Україну прибули президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, а також члени МОК, президенти національних олімпійських комітетів та очільники міжнародних федерацій з олімпійських видів спорту.
Грандіозний ювілейний концерт зібрав почесних закордонних гостей, а також понад 100 вітчизняних Олімпійських чемпіонів і призерів різних років та спортивну громадськість України в Київському національному академічному театрі оперети, увінчавши собою цілу низку заходів, проведених протягом року як в столиці нашої країни, так і в її регіонах з нагоди 20-річного ювілею створення Національного олімпійського комітету.
З щиросердними словами привітання до присутніх звернулися заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман – від імені Президента України Віктора Януковича, Міністр України у справах освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник та голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павло Костенко.
Із важливим для українського спорту ювілеєм привітав гостей і президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге.

«Це мій четвертий візит до вашої чудової столиці – Києва, і я дуже радий знову бути тут, щоб воздати шану українському спорту та Національному олімпійському комітету з нагоди його 20-річчя», – зазначив президент МОК.

Подякувавши за самовіддану роботу своїм колегам, членам МОК – президенту НОК України Сергію Бубці та віце-президенту НОК Валерію Борзову, керівникам національних федерацій і, звісно, атлетам, очільник світового олімпійського руху побажав українському осередку Олімпізму успіхів в реалізації майбутніх амбітних планів, зокрема – у підготовці заявки на проведення в 2022 році зимових Олімпійських ігор у Львові.

Найсміливіші проекти НОК, безперечно, будуть втілені у життя – завдяки досвідченому й професійному керівництву та підтримці сильної та відданої команді виконавців. Із такою думкою звернувся до гостей президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі.
«У вас є талант, є можливості, і, що найважливіше, є мотивація робити в спорті та олімпійському русі великі справи. Тож бажаю багато декад олімпійського успіху й слави», – зазначив він.
В свою чергу, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка подякував гостям за теплі слова і запевнив, що у майбутньому НОК продовжуватиме крок за кроком впевнено прямувати до нових горизонтів.

«В України – славні спортивні традиції. За всю історію участі у головних змаганнях під знаком п’яти кілець, українські олімпійці здобули 599 медалей, з них 101 – під синьо-жовтим прапором Незалежної України.

Національний олімпійський комітет пишається тим, що він є повноправним членом світової олімпійської родини та робить свій внесок в розвиток спорту та Олімпійського руху. За 20 років існування НОК ми здобули цінний досвід та побудували міцний фундамент для майбутніх, ще вагоміших перемог. Тож вірю, вони не змусять себе чекати!» – зазначив Сергій Бубка.
Ті ж, хто стояв у витоків вітчизняного олімпізму та допомагав йому робити свої перші кроки на теренах незалежної держави, у цей святковий вечір отримали з рук президента НОК пам’ятні подарунки.

НОК України


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Оголошення | Переглядів: 2780 | Додав: Майшев | Теги: НОК, 20 років НОК | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©