Субота, 20-Квітня-2024, 15:49| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Листопад » 25 » На саміті G20 світові лідери висловили підтримку Токіо-2020 та Пекін-2022
00:50
На саміті G20 світові лідери висловили підтримку Токіо-2020 та Пекін-2022
Лідери світу, що зібралися на віртуальному саміті G20, який проводився під головуванням королівства Саудівської Аравії, висловили свою міцну підтримку Олімпійським і Паралімпійським іграм Токіо-2020 та зимовим Олімпійським і Паралімпійським іграм Пекін-2022.

В заключній декларації Саміту було відзначено: «Як символ стійкості людства та глобальної єдності у подоланні COVID19, ми вітаємо рішучість Японії провести Олімпійські та Паралімпійські ігри Токіо-2020 року. Ми з нетерпінням чекаємо зимових Олімпійських ігор у Пекіні в 2022 році».

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах приєднався до віртуального Саміту для звернення до лідерів за запрошенням саудівського головування G20.

«Спорт може врятувати життя. Під час кризи коронавірусу ми всі переконалися, наскільки важливим є спорт для фізичного та психічного здоров’я », - підкреслив очільник МОК у своєму виступі.

«Всесвітня організація охорони здоров’я визнала це, підписавши угоду про співпрацю з МОК. Після цієї угоди ООН, ВООЗ та МОК розпочали спільну кампанію під назвою «Здорові разом», розгорнувши проєкти на міжнародному рівні. Крім того, ми готуємось взяти участь у всесвітній кампанії провакцинації».

Президент МОК Бах також наголосив на важливості солідарності у світі після коронавірусу: «Ми засвоїли один важливий урок з цієї кризи: нам потрібна більша солідарність. Більше солідарності в суспільствах і більше солідарності між суспільствами. Незабаром ми будемо святкувати цю демонстрацію солідарності на відкладених Олімпійських та Паралімпійських іграх Токіо-2020. Ці Олімпійські ігри, за участю всіх 206 Національних олімпійських комітетів та Олімпійської збірної біженців МОК, направлять сильний сигнал солідарності, стійкості та єдності людство у всьому нашому різноманітті. У цьому контексті я дуже вдячний прем'єрміністру Суга, що він поділяє нашу рішучість».

Президент МОК попросив учасників G20 підтримати політичний нейтралітет Олімпійських ігор та МОК: «Тому я покірно звертаюся до вас із проханням підтримати наш політичний нейтралітет, дозволяючи нам зробити Олімпійські та Паралімпійські ігри цим великим символом глобальної солідарності без будь-якої дискримінація».

Раніше прем'єрміністр Японії Суга Йосіхіде заявив: «Я твердо налаштований провести Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо як символ того, що людство подолало вірус. Я чув, що президент МОК Томас Бах, з яким я зустрівся днями, має таку ж рішучість. Ми продовжуватимемо докладати максимум зусиль для реалізації безпечних Ігор».

Підтримку МОК та Олімпійських ігор також висловив д-р Тедрос Адханом Гебреєсус , генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я: «Нарешті, я хотів би вітати прем'єрміністра Сугу та запевнити його, що ВООЗ працює з Міжнародним Олімпійським Комітетом, щоб зробити Олімпійські ігри наступного року успішними та символом надії для світу».

За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 405 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©