Четвер, 25-Квітня-2024, 04:16| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Липень » 12 » На Олімпійські ігри в Токіо Національну збірну України яскраво проводжали в ефірі телемарафону
11:00
На Олімпійські ігри в Токіо Національну збірну України яскраво проводжали в ефірі телемарафону
Вже менш ніж за два тижні в столиці Японії стартує найочікуваніша подія для спортивного світу – Ігри ХХХІІ Олімпіади. За доброю традицією, напередодні відльоту Національної олімпійської збірної команди України до країни-господаря Ігор проходять її урочисті проводи. Реалії сьогодення внесли свої корективи, тож з метою збереження здоров’я наших олімпійців та з урахуванням жорстких умов Оргкомітету Токіо-2020 щодо ковід-протоколу, урочисту ходу збірної змінив неординарний та яскравий чотиригодинний телемарафон, що відбувався в ефірі офіційного транслятора Олімпійських ігор в Токіо в Україні - телеканалу UA:Першого.

Одним з перших спортивної удачі та перемог нашим олімпійцям побажав Президент України Володимир Зеленський:

«Я переконаний, що ви – найкращі посли, які у нас є. Які дійсно представляють Україну за межами наших кордонів на високому рівні», - наголосив Глава Держави.

«Ми всією країною будемо не просто тримати кулаки – ми будемо з вами постійно. Будемо за вас дуже сильно вболівати».

За словами президента Національного олімпійського комітету, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки, для наших спортсменів надзвичайно важлива підтримка, адже вона також допомагатиме підіймати український прапор в Токіо.

«Олімпійські ігри – це велика подія для кожного спортсмена. І кожен хто відібрався на ці мультиспортивні змагання – вже герой. Олімпійці будуть відчувати нашу підтримку в Токіо. І ці емоції вони використають на спортивних аренах», - підкреслив очільник НОК, зауваживши, що ці Ігри надзвичайно потрібні сьогодні світу. І спортсмени повинні надихнути світ на позитив, здоров’я та впевненість, що ми зможемо побороти всі негаразди.

До привітань приєднався й Міністр молоді та спорту України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт: «Для нас дуже важливо, щоб всі спортсмени були здорові й упевнені в собі йшли до перемоги »

Свої побажання успіху українській команді цього дня також адресували голова комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї.

Традиційними для проводів стала церемонія погашення поштової марки, участь в якій разом із Сергієм Бубкою та Вадимом Гутцайтом взяв і генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський та презентація олімпійської форми, в якій наші атлети вийдуть на спортивні арени Токіо.

Імениті легкоатлетки - Олімпійська чемпіонка Наталія Добринська та призерка Олімпійських ігор Олена Говорова, разом з медалісткою європейських та світових першостей зі стрибків у воду Юлією Прокопчук, співачкою, авторкою пісень Анною Добриднєвою, лідером гурту «Антитіла», молодіжним послом UNICEF в Україні Тарасом Тополею, ведучим «Ранок з Україною» та «Всюди Люди» на телеканалі Україна Анатолієм Анатолічем, учасником нурту ТНМК, капітаном збірної зірок шоу-бізнесу - команди ФК «Маестро» Олександром Фоззі Сидоренком, ведучим програми «Суспільна студія» на каналі UA:Перший Ігорем Шавро представили яскраві образи різних варіантів форми олімпійської команди від офіційного постачальника екіпірування Олімпійської збірної компанії PEAK.

Під час телемарафону олімпійці, які захищатимуть честь країни в Японії, - фехтувальниця Олена Кривицька, плавець Михайло Романчук, легкоатлетка і Ярослава Магучіх, представниця кульової стрільби Олена Костевич, борці Жан Беленюк та Олександр Хоцянівський, гімнасти Ігор Радівілов, Діана Варінська, дзюдоїст Яків Хамо, каратисти Станіслав Горуна та Анжеліка Терлюга, стрибун у воду Олексій Середа, а також представники збірної команди з веслування на байдарках та каное Павло Алтухов та Анастасія Четверікова розповідали про свої підготовку та очікування від головної мультиспортивної події, а гімнаст Ілля Ковтун, навіть продемонстрував кілька вправ на коні.

До майбутніх учасників Ігор приєдналися й Олімпійські чемпіони минулих років - Георгій Крісс, який разом з очільником спортивного відомства показали свою майстерність під час фехтувального поєдинку, а також абсолютна чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва та Юрій Чебан, який до Токіо відправляється на чолі збірної з веслування на байдарці та каное. Досвідчені та титуловані олімпійці поділилися спогадами від участі в Олімпійських іграх та дали кілька цінних порад як налаштуватися на найвідповідальніший старт.

Глядачі могли дізнатися більше не лише про спортсменів, а й поринути в атмосферу країни-господарки змагань. Зокрема глибше пізнати традиції та культуру, поспостерігати за батлом японських та українських страв, що пройшов між членкинями олімпійської збірної каратисткою Анітою Серьогіною та стрибункою у воду Софією Лискун у ресторані-партнері заходу «Guramma» під пильним поглядом відомого шеф-кухаря, співзасновника ресторану «100 років тому вперед» Євгена Клопотенка, а також навчитися мистецтва виготовлення орігамі й секретам чайної церемонії.

Всі бажаючі могли долучитися до «Олімпійської зарядки» разом з її авторкою, призеркою Олімпійських ігор Анною Різатдіновою, виграти призи у конкурсі хоку, а також надіслати свої побажання для спортсменів Національної олімпійської збірної команди України на фейсбук-сторінку каналу. Окрім того під час прямих включень за допомогою журналістів Суспільного мовника, які працювали на головних площах у різних куточках України, поціновувачі спорту й пересічні громадяни також передавали палкі побажання успіху та перемог нашим олімпійцям у Токіо.

Фінальним акордом чотиригодинного марафону став запальний танок у виконанні вихованок студії черлідингу «Red Foxes» під пісню українських вболівальників «Чемпіони».

Нагадаємо, XXХII літні Олімпійські ігри стартують в Токіо 23 липня та триватимуть до 8 серпня.

А щоб бути у курсі всіх олімпійських подій, підписуйтеся на наші офіційні сторінки у соціальних мережах та слідкуйте за новинами на сайті НОК України.


За інформацією:http://noc-ukr.org/














QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 268 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©