П`ятниця, 26-Квітня-2024, 01:08| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Січень » 28 » МОК обговорює з національними олімпійськими комітетами підготовку до Токіо-2020 та Пекіна-2022
01:49
МОК обговорює з національними олімпійськими комітетами підготовку до Токіо-2020 та Пекіна-2022
Президент МОК Томас Бах провів консультаційні телеконференції з національними олімпійськими комітетами, оскільки олімпійський рух виходить на фінальну стадію підготовки до перенесених Олімпійських та Паралімпійських ігор Токіо-2020, а також до зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор Пекін-2022.

У конференціях взяв участь член Міжнародного Олімпійського Комітету, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.



Під час обговорення Томас Бах відзначив, що МОК продовжує співпрацювати з Організаційними комітетами Токіо та Пекіна, а також з місцевими та національними урядами Японії та Китаю. МОК також продовжує консультації із Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), щоб зробити все можливе для проведення безпечних і надійних Ігор.



У цьому відношенні МОК та його партнери розробляють набір засобів протидії COVID-19, який включає імміграційні процедури, карантинні заходи, тестування, засоби індивідуального захисту, відстеження контактів, а також вакцинацію.

Вакцини - це один із багатьох інструментів, доступних в наборі засобів, який слід використовувати у відповідний час та належним чином. МОК продовжує рішуче підтримувати пріоритет вакцинації вразливих груп, медсестер, лікарів та всіх, хто забезпечує безпеку наших суспільств.

Коли вакцинація стане доступною для більш широкого загалу, МОК закликає олімпійські та паралімпійські команди пройти вакцинацію, враховуючи їхню роль послів своїх НОК та роль спорту «в пропаганді безпечного спорту як фактору, що сприяє здоров'ю та добробуту людей та громад», як нещодавно було заявлено в резолюції ООН, прийнятій консенсусом на Генеральній Асамблеї ООН. У цій резолюції також підкреслюється важливість Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Тому МОК працюватиме з НОКами, щоб ті заохочували та допомагали своїм спортсменам, офіційним особам і зацікавленим сторонам пройти вакцинацію в своїх країнах відповідно до національних керівних принципів імунізації, перш ніж вони поїдуть до Японії. Це робиться для створення безпечного середовища Ігор, а також з поваги до японського народу, який повинен бути впевнений в тому, що робиться все можливе для захисту не тільки учасників, але й самих японців.

Під час телефонних консультацій з НОКами МОК був проінформований про те, що уряди низки країн вже прийняли позитивні рішення в цьому відношенні або ведуть консультації зі своїми НОК.

Щоб отримати повну картину про ситуацію з вакцинацією в 206 НОК, МОК направить НОКам листа з проханням активно взаємодіяти зі своїми відповідними урядами з цього питання та звітувати МОК на початку лютого 2021 року. НОКам рекомендується робити це спільно зі своїми національними паралімпійськими комітетами.

«У всіх цих розмовах та ініціативах МОК керується чотирма принципами: по-перше, організувати Олімпійські ігри в безпечних для всіх умовах. По-друге, пріоритет вакцинації слід надавати вразливим групам, медсестрам, лікарям та всім, хто оберігає наше суспільство. По-третє, ми закликаємо всіх учасників Олімпійських та Паралімпійських ігор, яким пропонується вакцинація, прийняти її, також в знак солідарності з господарями Ігор та своїми товаришами по участі. По-четверте, вакцинація не буде обов'язковою», - сказав президент МОК Бах.

НОКам також нагадали, що ВООЗ та МОК спільно працюють над зміцненням здоров'я та добробуту в усьому світі, зокрема, з метою профілактики неінфекційних захворювань. ВООЗ, МОК та ООН нещодавно співпрацювали в кампанії #HealthyTogether, щоб допомогти захистити людей від COVID-19.

Тому МОК звернувся до НОК з проханням активно підтримати цю та інші кампанії на своїх територіях. Спортсмени є важливими прикладами для наслідування, і ті, хто приймає вакцину, можуть надіслати потужний сигнал про те, що вакцинація стосується не лише особистого здоров'я, але й солідарності та уваги до добробуту інших людей у своїх громадах.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 340 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©