Субота, 20-Квітня-2024, 15:59| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2012 » Березень » 10 » Льодова блискавка-2012
16:25
Льодова блискавка-2012
На гробниці правителя міста Сіут Сеті, який жив в стародавньому Єгипті за 2,5 тис. років до н.є., зберігся текст про його життя, в якому йдеться: “Він давав мені уроки бігу разом з царськими дітьми”.
З цього можливо зробити висновок, що вмінню бути здоровим надавалося велике значення, а організоване навчання фізичній культурі було надбанням керівників держави.
Зараз спорт має багато різноманітних напрямків. Виник і такий вид зимового спорту як ШОРТ-ТРЕК – біг на ковзанах по майданчику. Розвивається він і в Чернігові на шкільному спортмайданчику ЗОШ № 20. Цього річ вже вчетверте на численні прохання дітей та батьків 8 березня був організований та проведений турнір “ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2012”.
При активній підтримці обласного осередку НОК України та депутата Чернігівської міської ради Шкурата О.В. радою профспілки працівників ДПС у Чернігівській області вдалося провести змагання на чемпіонському рівні. Під головуванням І.М. Закружного (голови спортивної комісії ДПС у Чернігівській області) суддівська комісія прискіпливо фіксувала результати, боротьба в кожній віковій категорії розгорілася по справжньому олімпійська.
В змаганнях прийняло участь більше 60 учасників, наймолодшій з яких було 6 років, а найстаршому – більше 65. Першими на лід вийшли юнаки та дівчата молодшої вікової групи. Вони старанно відміряли метри дистанції за палкої підтримки глядачів та батьків. В підсумку перемогу здобули Настя Найдён (ЗОШ №3) та Валерій Гордієнко (ЗОШ № 19), а призерами стали другокласниця Даша Меркулова (ЗОШ №20), Вика Гайова (6 років), Андрій Миколаєнко (ЗОШ № 19) та Геннадій Посколитак (ЗОШ №20).
Серед школярів середньої вікової групи перемогли Настя Есипенко (ЗОШ № 35) та Максим Кондрат (ЗОШ № 24), а призером стала Марина Павленко (ЗОШ № 32).
Прийняли участь в змаганнях і ветерани. Перемогу серед них здобув Петриєнко Євгеній Федорович, який не зважаючи на свій поважний вік активно займається спортом.
Справжньою родзинкою турніру стали змагання школярів старшої вікової групи. Завзято долаючи повороти вони досягали на прямих ділянках спринтерської скорості. Схема турніру була олімпійською через це кожний забіг був фінальним та непередбачуваним.
Але ж в фіналі зустрілися сильніші. Минулорічним переможцям Альоні Гайовій (яка працює на СК ПК ПЛЮС) та Роману Тарутаєву (будівнику, до речі триразовому переможцю цих змагань) протистояли невідомі але впевнені в собі Катя Коронова (ЗОШ №1) та Артем Шикарук (промислово-економічний коледж).
Серед дівчат боротьба тривала до останніх метрів, але завдяки спортивній вдачі на фініші трішечки попереду була Катя Коронова.
Серед юнаків ніхто не хотів поступатися і до фінішу учасники прийшли разом. Довелося виконувати повторний старт. Але і тут невідомий на ковзанці 20-ї школи Артем Шикарук за підтримки своїх друзів на кожному колі тримався за Романом Тарутаєвим (до речі форвардом хокейного клубу “Чернігів”, який вдало виступає в любительській лізі міста Києва), а вийшовши на фінішну пряму відчайдушним спуртом лише на лезо конька все ж таки здобув перемогу та звання чемпіона. В нагороду він також отримав головний приз змагань – мультифункціональний телевізор.
Бронзові нагороди в цій віковій групі дісталися Полині Шевченко (ЗОШ №1) та Артуру Рудольфу (політехнічний університет).
Від обласного осередку НОК України кожний учасник отримав подарунки – поліграфічну продукцію: календарики, щоденники та книгу про розвиток олімпійського руху «Твій перший олімпійський путівник», але найголовніше - всі учасники здобули фізичну наснагу та позитивні емоції, які стануть запорукою здоров’я, а ще для школярів – запорукою вдалого закінчення учбового року.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1278 | Додав: ArtemShirokiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©