Четвер, 25-Квітня-2024, 08:45| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Вересень » 1 » Літній Олімпійський фестиваль-2022 отримав власного талісмана
09:25
Літній Олімпійський фестиваль-2022 отримав власного талісмана
За рік у Банській Бистриці (Словаччина) пройде XVI літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль.

З нагоди цієї події у місті був встановлений годинник, що відраховує зворотній відлік до старту змагань та презентований талісман найбільшої молодіжної спортивної події континенту.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу престижний олімпійський старт був перенесений на рік і пройде з 24 по 30 липня 2022 року.

Так як Банська Бистриця та його околиці пов’язані з казками про «пермоніків» - гномів-гірників, то саме цей персонаж і став талісманом літнього ЄЮОФ-2022.

За переказами, пермоніки були стародавніми охоронцями та захисниками корисних копалин та скарбів поблизу шахтних тунелів. Вони охороняли і копали руду з дорогоцінними корисними копалинами, допомагаючи шахтарям у їх роботі та попереджаючи про будь-які небезпеки.

Талісман був обраний журі у складі знавців образотворчого мистецтва та олімпізму, а дизайн був створений Міланом Прекопом з Братислави й обраний з-поміж 1102 робіт.

«Ми були в захваті та приємно здивовані інтересом громадськості до художнього конкурсу. Перед журі було нелегке завдання, але ми переконані, що обрано унікальний талісман. Його обличчя та зовнішній вигляд легко запам’ятовується. Пермонік буде поступово з’являтися на різних заходах, пов’язаних з ЄЮОФ і містом», - зазначив виконавчий директор Оргкомітету ЄЮОФ-2022 Петер Хамай.

Наразі Оргкомітет змагань зайнятий пошуком волонтерів, які б сприяли успішному проведенню турніру.

Довідково:

Європейський юнацький олімпійський фестиваль - найпрестижніші континентальні змагання для молодих спортсменів віком від 14 до 18 років.

Історія Фестивалів бере свій початок з 1990, коли за ініціативи почесного президента МОК Жака Роге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було прийнято рішення про проведення один раз на два роки зимових та літніх ЄЮОФ.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі вже зуміли довести свою значимість. Аналізуючи склад учасників ЄЮОФ можна простежити таку тенденцію, що більшість атлетів згодом потрапляють до основ збірних команд і успішно виступають на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

У різні роки у літніх Фестивалях від України брали участь: чотириразова Олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, медалісти Ігор з плавання Михайло Романчук, з легкої атлетики Роман Щуренко, Єлизавета Бризгіна, Богдан Бондаренко, Ярослава Магучіх, чемпіон світу та Європи з дзюдо Георгій Зантарая й інші.


За інформацією: http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 337 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©