П`ятниця, 19-Квітня-2024, 16:10| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Вересень » 11 » Cергій Бубка: «Консолідація зусиль сприятиме розвитку олімпійськго руху»
22:07
Cергій Бубка: «Консолідація зусиль сприятиме розвитку олімпійськго руху»
Cергій Бубка: «Консолідація зусиль органів державної влади, громадських організацій та об’єднаних територіальних громад сприятиме розвитку фізичної культури і спорту, олімпійського руху та вихованню здорової нації»

На цьому наголосив президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка під час відеоконференції «Особливості організації фізкультурно-оздоровчої роботи в територіальних громадах».

Зібрання, участь у якому також взяли заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, голова Всеукраїнської асоціації ОТГ Олександр Корінний, голова ГО ВФСТ «Колос» Олександр Мендусь, представники регіональних осередків НОК, керівники профільних управлінь та департаментів ОДА, голови територіальних громад та регіональні керівники Всеукраїнської асоціації ОТГ, було присвячене обговоренню перспектив розвитку галузі фізичної культури та спорту в новоутворених територіальних громадах в умовах реформи децентралізації.

За словами Сергія Бубки, децентралізація і створення об’єднаних територіальних громад відкриває для взаємодії громадськості, спортивної спільноти та влади нові вагомі можливості. Він поінформував присутніх, що разом з підтримкою спорту вищих досягнень, НОК України спільно з регіональними осередками, які діють у кожному регіоні країни, активно працює над популяризацією спорту, здорового способу життя, олімпійських цінностей. Протягом року проводиться близько 600 заходів в рамках таких проєктів, як Олімпійський день, Олімпійський урок та Олімпійський тиждень, Олімпійське лелеченя, OlympicLab, DoLikeOlympians, церемонія «Герої спортивного року» та багато інших. Окрему увагу президент НОК звернув на тісну та плідну співпрацю олімпійського комітету з державними органами, зокрема, Міністерством молоді та спорту та громадськими організаціями – національними спортивними федераціями з видів спорту, фізкультурно-спортивними товариствами, зокрема ФСТ «Колос», що нещодавно відсвяткувало свій 70-річний ювілей.

«Впевнений, що об’єднання зусиль Міністерства молодів та спорту, Національного олімпійського комітету, фізкультурно-спортивних товариств і об’єднаних територіальних громад краще сприяти вирішенню важливих питань – збереженню та розвитку спортивної інфраструктури, що цілодобово повинна бути доступна для широких верств населення, ефективній роботі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, вихованню здорової нації», - наголосив Сергій Бубка, зауваживши що перші успішні приклади такої взаємодії вже є. Так в Одесі було підписано Меморандум про співпрацю між Одеським обласним відділенням НОК на чолі з Олімпійським чемпіоном Миколою Мільчевим та ОТГ Авангард, в інших областях, зокрема на Полтавщині, спільно активно проводяться багато заходів.

Про необхідність координації зусиль та взаємодії щодо залучення до масового спорту громадян усіх верств населення, збереження та розширення кадрового потенціалу, розвитку спортивної інфраструктури на місцях говорили й інші учасники відеоконференції та ділилися успішним досвідом й напрацюваннями у цьому напрямку.

За підсумками обговорення сторони домовились про поглиблення співпраці, зокрема укладання меморандуму про взаємодію між Національним олімпійським комітетом і Всеукраїнською асоціацією ОТГ задля підвищення рухової активності жителів територіальних громад та розвитку фізичної культури і спорту, популяризації здорового способу життя на місцях.



За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 342 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©