Середа, 01-Травня-2024, 12:38| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2017 » Квітень » 14 » «Бал чемпіонів» - у Чернігові відзначили найкращих спортсменів
11:32
«Бал чемпіонів» - у Чернігові відзначили найкращих спортсменів
Традиційна, вже 24-а, щорічна церемонія урочистого вшанування кращих спортсменів, тренерів і спортивних організацій Чернігівської області за підсумками 2016 року – «Бал чемпіонів» – відбулася 13 квітня, у Міському палаці культури Чернігова.

Організатори – департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА та відділення Національного олімпійського комітету в Чернігівській області – створили справжнє спортивне свято, щоб віддячити спортивній спільноті Чернігівщини за досягнення, здобуті на славу України та своєї громади.

«Дуже важливо підтримувати наших спортсменів у їхніх прагненнях до перемог, щоб вони завжди мали відчуття того, що на Батьківщині, у рідному краї ними пишаються, вони потрібні, – зазначив у вітальному слові до зібрання голова Чернігівської ОДА й одночасно голова відділення НОК України в Чернігівській області Валерій Куліч.

Також зі словами вдячності до земляків-чемпіонів звернулися, зокрема, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Кубки, квіти й грошові винагороди від НОК України в Чернігівській області та його партнерів – Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» і ПАТ Чернігівський автозавод – переможцям вручали почесні гості: владці й видатні спортсмени і тренери.

Нагородження проводилось у одинадцяти номінаціях:

1. Кращий паралімпієць - чемпіон Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року Олег Лень

2. Кращий тренер паралімпійців - заслужений тренер України Володимир Сторожок

3. Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту - Єрмоленко Олександр – Майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою, чемпіон світу з військово-спортивного багатоборства і срібний призер Чемпіонату світу з рукопашного бою. Тренується у Козиря Сергія Васильовича в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі міської громадської організації спортивного товариства «Спартак».

4. Кращий тренер з неолімпійських видів спорту - Козир Сергій Васильович – тренер-викладач з рукопашного бою і військово-спортивного багатоборства. Його кращі вихованці: майстри спорту міжнародного класу Єрмоленко Олександр, Козир Андрій, Петрик Дмитро, Хотінь Євгеній та інші.

5. Олімпійська надія Чернігівщини - Христина Дмитренко – майстер спорту України з біатлону, перша в історії Чернігівщини й України чемпіонка Зимових юнацьких олімпійських ігор 2016 року, вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з лижного спорту обласної організації Україна. Тренується під керівництвом Заслужених тренерів України Олександра Васильовича і Світлани Леонідівни Ворчаків.

6. Прорив року - чемпіон України з футболу серед жіночих команд першої ліги – команда «Спартак».

7. Спортивна гордість Чернігівщини:
- Наталія Скакун – заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, чемпіонка Літніх олімпійських ігор 2004 року в Афінах із важкої атлетики у ваговій категорії до 63 кг, олімпійська рекордсменка, чемпіонка Європи, рекордсменка світу.
- Валентина Цербе-Несіна – заслужений майстер спорту України з біатлону, перша олімпійська медалістка незалежної України, бронзова призерка зимових олімпійських ігор 1994 року, призерка чемпіонатів світу і Європи.

За відданість спорту :
- Геннадій Вікторович Авраменко – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений майстер спорту СРСР і України, «бронзовий» призер Олімпійських ігор в Сеулі 1988 року (стрільба з малокаліберної гвинтівки по рухливому кабану», багаторазовий чемпіон світу, володар Кубка світу, неодноразовий рекордсмен Європи й СРСР, багаторазовий чемпіон і призер СРСР із кульової стрільби (гвинтівка), на жаль, сьогодні був відсутній.
- Кирієнко Василь Андрійович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, тренер-викладач із настільного тенісу ДЮСШ інвалідів. Його вихованці Іванова Наталія, Черняк Ігор, Кокоша Дмитро – чемпіони й призери Паралімпійських і Дефлімпійських ігор в Австралії, чемпіонатів світу і Європи.

8. Кращий спортивний благодійник-меценат Чернігівщини 2016 року:

- Купцов Валерій Володимирович – голова правління ПрАТ «Чернігівський автозавод»
- Карахтанов Микола Борисович – директор Чернігівського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна»

9. Кращий спортсмен з олімпійських видів - Костевич Олена – Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, Олімпійська чемпіонка і дворазова «бронзова» призерка Літніх олімпійських ігор, чемпіонка й призерка чемпіонатів світу і Європи, володарка Кубка світу. Тренується у Заслужених тренерів України Чередінових Ігоря Борисовича і Світлани Віталіївни в школі вищої спортивної майстерності, представляє фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Динамо».

10. Кращий тренер з олімпійських видів спорту - Назаренко Галина Нінелівна – Заслужений тренер України з кульової стрільби, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності. На жаль, вона не змогла бути присутньою на церемонії.

11. Краща Дитячо-юнацька спортивна школа Чернігівщини - спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву – позашкільний навчальний заклад «СДЮШОР із лижного спорту» Чернігівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Директор – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України Віталій Серафимович Паршуков.

Також квітами та подарунками були нагороджені учасники та їх тренери Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 року.

За здобуття бронзових медалей чемпіонату України серед команд вищої ліги за підсумками сезону 2016 року нагороджено жіночу футбольну команду «Легенда-ШВСМ» – шестиразового чемпіона України, чотириразового володаря Кубка України, шестиразову учасницю ігор Ліги чемпіонів УЄФА, володарку відкритого Кубка Італії.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1257 | Додав: shelkovaya | Теги: НОК, департамент, Бал чемпіонів, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©