Середа, 24-Квітня-2024, 02:52| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Березень » 12 » Антидопінгова програма перед Іграми в Токіо-2020 стане найбільшою в історії
15:48
Антидопінгова програма перед Іграми в Токіо-2020 стане найбільшою в історії
137-а сесія Міжнародного Олімпійського Комітету, в роботі якої беруть участь і представники України, члени МОК, олімпійські чемпіони – президент НОК Сергій Бубка та віцепрезидент НОК Валерій Борзов, отримала оновлену інформацію про антидопінгову діяльність від Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) так Міжнародного агентства з тестування (ITA). Ці дві організації працюють пліч-о-пліч, щоб захистити чистий спорт і цілісність Олімпійських ігор Токіо-2020 цього літа.

Під час свого звіту голова Ради Фонду ITA доктор Валері Фурнейрон підтвердила сесії, що ITA в тісній співпраці з МОК і Оргкомітетом Токіо-2020 розробила надійну й ефективну програму тестування перед Іграми. Це дозволить спортсменам змагатися у справедливих і безпечних умовах в Токіо.

Сила програми полягає в тому, що період оцінки тестування почався за рік до Ігор. Таким чином, рекомендації, спрямовані на усунення прогалин у тестуванні перед Іграми, яких налічується понад 26000, були випущені набагато раніше (за шість місяців до Ігор Токіо-2020 в порівнянні з одним місяцем в Ріо-2016) і охоплюють більше видів спорту (всі 33 види спорту і дисципліни в Токіо у порівнянні з 7 видами для Ріо).

В результаті рекомендацій відповідні міжнародні федерації та національні/регіональні антидопінгові організації вже провели 2400 тестів окремих спортсменів і 400 тестів спортсменів командних видів спорту, і найближчим часом заплановано проведення ще понад 6000 тестів.

ITA також впровадила глобальну програму довгострокового зберігання зразків перед Іграми в централізованому і безпечному приміщенні, щоб утримати спортсменів від використання заборонених речовин і забезпечити повторний аналіз зразків на термін до 10 років.

ВАДА також підтримує роботу групи тестування перед Іграми, і президент ВАДА Вітольд Банька заявив на сесії МОК, що створення сховища і програми для довгострокового зберігання зразків також отримало повну підтримку ВАДА як важлива і дуже довгоочікувана ініціатива.

Окрім надання допомоги з антидопінгової програми, яка буде координуватися ITA під час Ігор, ВАДА також гарантує, що акредитована лабораторія в Токіо буде готова до вирішення поставлених перед нею завдань. Як і в минулому, в Токіо буде організована програма незалежних спостерігачів ВАДА для моніторингу антидопінгової діяльності на Іграх з метою забезпечення найбільш ефективної антидопінгової програми.

У своєму звіті членам МОК пан Банька також підкреслив, що попри глобальний вплив пандемії COVID-19 на антидопінгову систему, ВАДА повністю контролює діяльність з тестування та розробила відповідні керівні принципи для надання допомоги в боротьбі з допінгом.

Агентство, за участю Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), зокрема, розробило документ, спрямований на забезпечення можливості збору проб таким чином, щоб захистити здоров'я і безпеку спортсменів, персоналу, що займається збором проб, та інших осіб, що беруть участь в процесі допінг-контролю.

Що стосується тестування, то повернення до нормальних рівнів збору зразків очікується у 2021 році після розгортання програм вакцинації по всьому світу.

Піклуючись у першу чергу про здоров'я спортсменів, ВАДА настійно рекомендує вакцини проти COVID-19. Агентство зазначило, що, наскільки відомо, вакцини не містять будь-яких речовин або методів зі Списку заборон і не перешкоджають антидопінговому аналізу. ВАДА буде продовжувати уважно стежити за ситуацією і своєчасно давати рекомендації з цього питання.


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 359 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©