Середа, 24-Квітня-2024, 19:10| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Спортивні заклади Чернігівської області

Категорії розділу
Спортивні підрозділи
Федерації з видів спорту
Спортивні товариства
ДЮСШ області
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2012 » Січень » 8 » ОБЛАСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ДЛЯ ІНВАЛІДІВ
10:56
ОБЛАСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ДЛЯ ІНВАЛІДІВ
ОБЛАСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ДЛЯ ІНВАЛІДІВ
(адреса: 14013, м. Чернігів, вул. Шевченка, 61)
Директор: Пітель Олександр Юрійович
тел./факс: (0462) 613-053
Дитячо–юнацька спортивна школа інвалідів створена розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 31.08.2001 р.
Метою ДЮСШ інвалідів є залучення дітей - інвалідів та молоді усіх нозологій до систематичних занять фізичною культурою та спортом, зарахування цих дітей у навчальні, фізкультурно - оздоровчі та реабілітаційні групи ДЮСШІ. Систематичне проведення серед дітей – інвалідів навчально – тренувальних занять, спортивних змагань, спортивних свят, комплексних заходів.
У 2011 році робота ДЮСШ інвалідів була направлена на виконання заходів щодо підтримки параолімпійського та дефлімпійського руху, фізкультурно - спортивної реабілітації дітей - інвалідів області. ДЮСШ інвалідів тісно співпрацює з обласним відділом з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Чернігівським обласним осередком НОК України, громадською організацією «Логос», обласним та місцевим управліннями освіти, обласним та місцевим центрами «Спорт для всіх», громадськими об’єднаннями.
ДЮСШ інвалідів має наступні філії :
- м. Батурин - спец. ЗОШ-інтернат для дітей з вадами розумово-фізичного розвитку – легка атлетика, настільний теніс;
- м. Прилуки - спец. ЗОШ-інтернат для дітей з вадами розумово - фізичного розвитку – настільний теніс.
- м. Городня - спец. ЗОШ-інтернат для дітей з вадами розумово - фізичного розвитку – легка атлетика;
- м. Сосниця - спец. ЗОШ–інтернат для дітей з вадами слуху - шахи,настільний теніс;
- м. Ніжин - дитячий будинок–інтернат – легка атлетика.
- смт. Березна - спец. ЗОШ-інтернат для дітей з вадами розумово - фізичного розвитку - легка атлетика, настільний теніс.
- смт. Замглай - аграрне професійно–технічне училище з вадами розумово-фізичного розвитку - легка атлетика, настільний теніс.
- с. Удайці - спец. ЗОШ–інтернат для дітей з вадами розумово – фізичного розвитку - легка атлетика.
В листопаді 2010 року було відкрито філію в смт. Лосинівка Ніжинського району, де займаються діти-інваліди з УОРА (ДЦП) легкою атлетикою.

ДЮСШ інвалідів постійно працює з спеціальними загально-освітніми школами м. Чернігова для дітей з вадами слуху та зору. З 2009 року налагоджена робота зі спеціальним навчально-виховним закладом школою-садом № 55 м. Чернігова, в якому навчаються діти-інваліди з вадами РФР.
До роботи з дітьми–інвалідами залучений 31 тренер-викладач, в тому числі 5 штатних. Із них: чотири тренери-викладачі мають вищу тренерську категорію - Гунько Дмитро Анатолійович - відділення з плавання (вади слуху), Кирієнко Василь Андрійович - відділення з настільного тенісу (вади слуху, ВРФР), Ладисєв Айвар Валерійович - відділення з футболу ( наслідки ДЦП ), Майборода Ольга Миколаївна - відділення з кульової стрільби (вади слуху, УОРА). Першу тренерську категорію мають тренери – викладачі: Пітель Олександр Юрійович – відділення з настільного тенісу (ВРФР), Коростильова Наталія Вікторівна – відділення з легкої атлетики (ВРФР), Примаченко Микола Васильович – відділення плавання (вади слуху, УОРА (ДЦП)), Пилипенко Світлана Борисівна – відділення з легкої атлетики (вади слуху, ВРФР) . Другу тренерську категорію мають 13 тренерів – викладачів.
ДЮСШ інвалідів станом на 01.01.2012 розвиває 8 видів спорту: плавання, настільний теніс, легка атлетика, шахи, шашки, футбол, лижні перегони, кульова стрільба.
До систематичних занять фізичною культурою і спортом залучено 402 дітей-інвалідів з різних нозологій.
Однією з форм роботи з дітьми-інвалідами є участь окремих спортсменів та збірних команд області у змаганнях серед здорових спортсменів.
Протягом року вихованці ДЮСШІ брали участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Обласні змагання були присвячені Тижню олімпійського руху, Всесвітньому Дню здоров`я та Міжнародному Дню людей з обмеженими фізичними можливостями.
Серед учнів-спортсменів проведена обласна Спартакіада «Повір у себе» з шахів, настільного тенісу, легкої атлетики, плавання, в якій взяли участь діти-інваліди з вадами зору, ВРФР, вадами слуху, ДЦП та УОРА. Також були проведені чемпіонати області з легкої атлетики та плавання.
У МДЦ «Артек» з 29 травня по 19 червня 2011 року проходили фінальні змагання XVІIІ Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів усіх нозологій. В ній приймали участь 9 учнів-спортсменів ДЮСШ інвалідів з таких видів спорту: шахів, настільного тенісу, плавання. Вихованці школи вибороли 1 перше, 4 других та 4 третіх місць. Слід зазначити кращих спортсменів таких, як Денисенко Віктор - плавання (вади слуху), Стащенко Раїса - шахи (вади слуху), Новик Ганна – шахи (вади слуху).
З 12 по 21 вересня 2011 року на базі НЦПіДП та РІ м. Євпаторія відбулися фінальні змагання XVIІІ Спартакіади «Повір у себе» з настільного тенісу та легкої атлетики серед дітей - інвалідів. В ній приймали участь 4 учня-спортсмена ДЮСШ інвалідів: з легкої атлетики 1 чол. – Громов Павло (ВРФР), з настільного тенісу 3 чол. – Іванченко Катерина (ВРФР), Щербина Наталія (ВРФР), Власенко Валерій (ВРФР) вони вибороли сім перших , два других та два третіх місць.
Протягом року провідні спортсмени - інваліди брали участь у чемпіонатах та Кубках України з настільного тенісу (ВРФР), плавання (вади слуху), легкої атлетики (вади слуху, вади зору, ВРФР), футболу (наслідки ДЦП), кульової стрільби (УОРА), шахів (вади слуху), на яких посідали відповідні місця.
Вихованець ДЮСШ інвалідів МСУМК Бистревський Денис стає срібним та бронзовим призером з плавання (вади слуху) на чемпіонаті світу, який проходив у серпні 2011р. у Португалії. За високі спортивні результати Бистревському Денису присвоєно звання Заслужений Майстер спорту України. Вперше на чемпіонаті світу брала участь юна вихованка нашої школи Авраменко Катерина, де виконала норматив Майстра спорту України.
До складу збірної команди України входять наші спортсмени Скок Анастасія (основний склад) – кульова стрільба (УОРА), Лень Олег (кандидат), Вакуленко Сергій (основний склад) - футбол (наслідки ДЦП), Бистревський Денис (основний склад), Авраменко Катерина (резерв) – плавання (вади слуху).
Вихованець ДЮСШ інвалідів ЗМС Вакуленко Сергій стає бронзовим призером чемпіонату світу з футболу серед спортсменів – інвалідів з наслідками ДЦП у червні 2011р.(Нідерланди).
Навчально – тренувальна робота проводиться на спортивних об`єктах спеціальних загальноосвітніх шкіл – інтернатів області, на базі «Олімпійського навчально - спортивного центру «Чернігів», у плавальних басейнах ЗОШ № 12, ЗОШ № 19, басейні «Ашер», шаховому клубі «Юність», у спортивному залі з настільного тенісу ДЮСШ - 2 міського управління освіти, у тирі обласного спортивно-стрілецького клубу м. Чернігова, позашкільному навчальному закладі СДЮШОР з лижного спорту м. Чернігова.
Категорія: Спортивні підрозділи | Переглядів: 5740 | Додав: ArtemShirokiy | Теги: спортивна школа, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©