Субота, 20-Квітня-2024, 11:01| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Жовтень » 7 » У Чернігові вітали чемпіона-паралімпійця Олега Леня
10:31
У Чернігові вітали чемпіона-паралімпійця Олега Леня
Вчора в Чернігові громадськість і влада вшанували нашого земляка – Чемпіона Паралімпійських ігор. Це Олег Лень з Прилук, член Паралімпійської збірної України з футболу, яка у вересні в Ріо-де-Жанейро здобула перше місце.

25-річний прилучанин Олег Лень – єдиний представник Чернігівщини в Паралімпійській збірній України на іграх у Ріо-де-Жанейро, член футбольної команди, яка стала чемпіоном цих Ігор. У фінальній зустрічі 16 вересня, коли українська збірна перемогла команду Ірану, Олег не брав участі, але до того в півфіналі він забив один з голів у ворота команди Нідерландів. Грав і в чвертьфіналі, коли наші спортсмени здолали господарів поля – бразильців.
Футболісти-паралімпійці – це люди, які долають фізичні недуги з дитинства.

Сам спортсмен каже, що найбільше його надихає на перемоги приклад товаришів – інших українських паралімпійців.

Олег Лень, чемпіон Паралімпійських ігор 2016 року з футболу: «Є хлопці без рук, і вони стрибають у басейн і займають перше місце! На таких людей треба рівнятися. Коли дивишся на них – це дає натхнення довести всій країні, що я можу».

Олегу з п’яти років у цьому допомагає футбол. Першим його тренером став старший брат, розповідають батьки.
Тетяна Лень, мати: «З п’яти років у нього улюблена іграшка – м’яч. Старшенький виводив його на тренування. Бажали йому успіхів. На душі було таке відчуття, що вони здобудуть перемогу».

Валерій Лень, батько: «Я дуже щасливий. Подяка чернігівському «Інваспорту», тренерам, усім… Що вони приїдуть з перемогою – я знав на двісті відсотків. Я гордий за свою дитину. Дасть Бог нам усім здоров’я – будуть ще перемагати».

Живучи в рідних Прилуках, Олег Лень тренується самостійно, а в складі команди області і Національної збірної регулярно виїздить на збори, розповідає тренер Айвар Ладисєв.

Айвар Ладисєв, тренер: «Это человек, который предан футболу фанатично, и скромный».

Голова облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету в Чернігівській області Валерій Куліч привітав чемпіона і тренера з перемогою та нагородив грошовою винагородою.
А крім того, повідомив про плани реконструкції футбольних полів. Адже головною потребою для спортсменів є покращення тренувальної бази.

Валерій Куліч: «У нас тиждень тому закінчена розробка плану реконструкції футбольного поля на стадіоні «Юність», на центральному стадіоні теж відбувається заміна поля. На сьогодні в Україні відкривається завод із виробництва футбольних полів зі штучним покриттям – щоб у місцевих громадах до сільрад були футбольні поля. З наступного року ми по області цю програму будемо розповсюджувати».
Нагадаємо, що Паралімпійська збірна України на іграх у Бразилії посіла третє місце в світі за кількістю нагород: 41 золота медаль, 37 срібних і 39 бронзових.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1308 | Додав: shelkovaya | Теги: Лень, Футбол, НОК, паралімпійці, паралімпійськіігри, олеглень, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©