П`ятниця, 19-Квітня-2024, 13:55| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Березень » 11 » Томас Бах переобраний президентом МОК на другий термін
17:43
Томас Бах переобраний президентом МОК на другий термін
Олімпійський чемпіон Томас Бах був переобраний президентом Міжнародного Олімпійського Комітету на чотирирічний термін. На 137-й сесії МОК, яка відбувається у віртуальному режимі, 67-річний німець отримав 93 голоси "за" і 1 "проти" з 94 дійсних голосів. Відзначимо, участь у голосуванні взяли члени МОК, олімпійські чемпіони – президент НОК України Сергій Бубка і віцепрезидент НОК Валерій Борзов.

Томас Бах, який завоював «золото» у складі збірної Німеччини з фехтування на рапірах на Олімпійських іграх Монреаль-1976, був обраний президентом МОК на сесії МОК в 2013 році в Буенос-Айресі на перший восьмирічний термін. Цей термін закінчиться в день закриття Олімпійських ігор Токіо-2020 8 серпня цього року, як було вирішено Виконавчим комітетом МОК. Його другий термін на посту президента МОК почнеться відразу після цього і завершиться в 2025 році.

«Щиро дякую вам за цей надзвичайний голос довіри та впевненості. Для мене це ще більш приголомшливо, враховуючи численні реформи та багато складних рішень, які нам довелося прийняти, і які торкнулись усіх нас», - відзначив президент Бах після виборів.

«Ви знаєте, що мене це глибоко зворушує. Коли ви вперше обрали мене своїм президентом в 2013 році в Буенос-Айресі, я сказав, що хочу очолити МОК відповідно до девізу моєї передвиборчої кампанії «Єдність в різноманітті» і бути президентом для всіх вас та всіх наших зацікавлених сторін. Це зобов'язання поширюється і на мій другий та останній термін. Мої двері, мої вуха і моє серце залишаються відкритими для кожного з вас. Я сподіваюся, що можу розраховувати на вашу незмінну відданість, підтримку та дружбу також протягом цих чотирьох років».

Протягом свого першого періоду на посаді президента МОК Томас Бах ініціював реформи «Олімпійського порядку денного-2020» для майбутнього МОК і олімпійського руху, які були прийняті на сесії МОК в Монако в 2014 році. Незадовго до його переобрання, сесія МОК одноголосно схвалила підсумковий звіт «Олімпійського порядку денного-2020». «Олімпійський порядок денний-2020» глибоко змінив Олімпійські ігри, МОК та олімпійський рух.

У своїй промові до членів МОК, президент Бах наголосив: «Ви знаєте мене досить добре, і я також з нетерпінням чекаю на те, щоб продовжити досягати з вами амбітних цілей в посткоронавірусному світі. Під час цієї кризи ми на власному гіркому досвіді дізналися, що ми можемо відповідати нашому олімпійському гаслу «Швидше, вище, сильніше» як у спорті, так і в житті, лише якщо ми будемо працювати разом в дусі солідарності».

Під час свого президентства Томас Бах отримав в жовтні минулого року престижну Сеульську премію миру - премію, яка, за його словами, належить всьому МОК і всьому олімпійському руху. Він підкреслив, що без підтримки такої кількості людей по всьому світу досягнення миру за допомогою спорту ніколи б не могло бути здійснено. У 2019 році він був нагороджений Премією миру Джема-Папандреу в Афінах. Ця нагорода вручається окремим особам і групам, які зробили «видатний внесок у справу миру».


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 317 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©