П`ятниця, 19-Квітня-2024, 11:16| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2021 » Березень » 14 » Сесія МОК затвердила Олімпійський порядок денний 2020+5 як стратегічну дорожню карту до 2025 року
22:00
Сесія МОК затвердила Олімпійський порядок денний 2020+5 як стратегічну дорожню карту до 2025 року
Після активного обговорення сьогоднішня сесія Міжнародного Олімпійського Комітету, участь в якій взяли й представники України, члени МОК, Олімпійські чемпіони – президент НОК Сергій Бубка та віцепрезидент НОК Валерій Борзов, одноголосно схвалила Олімпійський порядок денний 2020+5 як нову стратегічну дорожню карту МОК і Олімпійського руху на період до 2025 року. Нова дорожня карта, що складається з 15 рекомендацій, ґрунтується на досягненнях Олімпійського порядку денного 2020.

«Криза коронавірусу докорінно змінила наш світ. Він більше ніколи не буде таким, яким він був раніше. Навіть коли ми нарешті подолаємо кризу в галузі охорони здоров'я, ми зіткнемося з далекосяжними соціальними, фінансовими, економічними й політичними наслідками», - відзначив президент МОК Томас Бах. «Як лідери Олімпійського руху, ми повинні підготуватися до цього нового світу. Щоб сформувати наше майбутнє, нам потрібно бачення того, як буде виглядати цей новий світ».

15 рекомендацій, що становлять Олімпійський порядок денний 2020+5, були розроблені в рамках інклюзивного процесу співпраці. Вони засновані на ключових тенденціях, визначених в результаті ретельних досліджень як такі, що мають вирішальне значення в посткоронавірусному світі. Це також області, де спорт і цінності олімпізму можуть зіграти ключову роль у перетворенні проблем в можливості.

Визначено наступні п'ять тенденцій:

Солідарність. Вона лежить в основі всього, що уособлює олімпійський рух. Водночас світові лідери, представлені G20 і такими організаціями, як ООН, визнали, що світ подолає поточні проблеми, тільки якщо буде консолідованим.

Це дає олімпійському руху можливість співпрацювати з цими однодумцями, лідерами та організаціями, щоб зробити свій внесок через спорт в кращий, більш інклюзивний світ на основі солідарності.

Діджиталізація. Останнім часом вона зросла в геометричній прогресії. Цей новий цифровий світ має величезний потенціал і водночас великі ризики. Якщо цими змінами управляти відповідально, це може відкрити нову еру процвітання, взаємодії та співпраці. Це можливість для олімпійського руху використовувати свій величезний позитивний потенціал. Діджиталізація дає нам можливість більш безпосередньо звертатися до людей, взаємодіяти з молоддю і просувати олімпійські цінності. Однак наша основна цінність – солідарність – допоможе нам звернутися до тієї частини населення світу, яка все ще не має доступу до цифрових послуг.

Стійкість. Сталий розвиток, який вже є одним з ключових принципів Олімпійського порядку денного 2020, має і надалі лежати в основі всієї діяльності МОК і олімпійського руху. Олімпійський рух має скористатися можливістю, щоб спорт продовжував реалізовувати свій потенціал як важливий фактор, що сприяє досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Довіра. Ще один з ключових стовпів Олімпійського порядку денного 2020. Останнім часом ми стали свідками зростаючої недовіри до урядів, соціальних установ, бізнесу та організацій, таких як МОК, тенденція, яка ще більше ускладнюється відсутністю відкритої дискусії та зростанням ехокамер, які підкріплюють думки та упередження.

У цьому МОК має як можливість, так і відповідальність. Попри те, що МОК досягнув важливих успіхів у сфері довіри, йому слід продовжувати використовувати створений імпульс та розширювати сферу цих досягнень щодо цілісності, прозорості та належного управління для учасників олімпійського руху. Тим часом, спорт та Олімпійські ігри повинні стати мостом взаєморозуміння між людьми та культурами.

Економічна і фінансова стійкість. Навіть коли світ нарешті подолає нинішню кризу в галузі охорони здоров'я, необхідно буде усунути далекосяжні соціальні, фінансові, економічні та політичні наслідки. Сьогоднішні борги щодо фінансування програм оздоровлення необхідно буде погасити завтра. Тож підвищення економічної та фінансової стійкості матиме важливе значення для країн і підприємств у всьому світі. Але ця нова стійкість повинна бути цілеспрямованою. Завдяки олімпійським цінностям і вкладу в Цілі сталого розвитку ООН, олімпійський рух може досягти цього. Об'єднавши зусилля з подібними цільовими організаціями, ми можемо сприяти максимальному збільшенню не прибутку, а цінності для суспільства в цілому.

«Олімпійський порядок денний 2020+5, як наше бачення майбутнього Олімпійського руху, враховує ці всеосяжні тенденції. Мета полягає в тому, щоб зміцнити ще більшу солідарність, використовувати позитивний потенціал діджиталізації, стати ефективним інструментом для досягнення Цілей сталого розвитку ООН, зміцнити довіру до учасників Олімпійського руху й об'єднати зусилля з іншими організаціями, що керуються цінностями чи цілями», підсумував Томас Бах.

Він подякував усім, хто брав участь, зауваживши: «15 рекомендацій були розроблені в рамках спільної ініціативи за участю всіх зацікавлених сторін Олімпійського руху, але особливо з урахуванням вкладу та зворотного зв'язку від всіх вас, членів МОК, зокрема, завдяки вашій роботі і внеску в різні комісії МОК. Олімпійський порядок денний 2020+ 5 був розроблений усіма нами й тому належить всьому олімпійського руху».

З Олімпійським порядком денним 2020+5 можна ознайомитись за посиланням https://www.olympic.org/olympic-agenda-2020-plus-5


За інформацією www.noc-ukr.org


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 351 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©