П`ятниця, 19-Квітня-2024, 10:34| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2020 » Липень » 7 » ООН Жінки: У планах відновлення спорту жінки та дівчата повинні бути лідерами
11:18
ООН Жінки: У планах відновлення спорту жінки та дівчата повинні бути лідерами
У той час як світ працює над вирішенням проблеми пандемії COVID-19, жінки та дівчата повинні бути як учасниками, так і лідерами цього процесу, щоб їх здобутки не втрачалися, а краще майбутнє для всіх стало реальністю, зазначають ООН Жінки.

Організація наголошує, що через гендерну нерівність вплив COVID-19 вже відчувається жінками й дівчатками в багатьох сферах, і ця реальність не оминула і спорт. Аналітична записка під назвою «COVID 19, Жінки, дівчатка і спорт: покращуй спосіб життя» чітко вказує на те, що «існуючі розриви між жінками й чоловіками, дівчатками та хлопчиками як в елітному, так і в масовому спорті можуть збільшитися, якщо уряди, спортивні організації, спонсори, громадянське суспільство, спортсмени, ЗМІ та агентства ООН не поставлять жінок і дівчат в центр і не враховують їх специфічні потреби в планах реагування та відновлення».

Відповідно до ініціативи «Спорт для рівності поколінь», коаліції за участю багатьох зацікавлених сторін, започаткованої організацією ООН Жінки та Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) в березні з метою просування гендерної рівності, документ фокусується на впливі пандемії на жінок і дівчат в спорті в п'яти ключових сферах: лідерство, гендерне насильство, економічні можливості, участь і представництво засобів масової інформації, а також участь дівчаток у спорті.

У доповіді також представлений ряд рекомендацій, які можна втілювати як під час поточної кризи, так і при плануванні відновлення і після неї, зокрема:

- Продовжувати інвестувати в жіночий спорт;

- Включити жінок в створення і реалізацію планів відновлення;

- Проводити великі консультації з жінками та чоловіками (спортсменами, тренерами, суддями, медичними командами та іншими спортивними професіоналами), щоб краще зрозуміти, як криза по-різному впливає на них, і вжити відповідних заходів;

- Залучати спортсменів-чоловіків, журналістів, тренерів та інших союзників-чоловіків для захисту жіночих видів спорту;

- Залучати високопоставлених осіб для підвищення обізнаності про гендерні аспекти кризи тощо.

Слід відзначити, всі учасники Олімпійського руху, як на спортивних аренах, так і за їх межами, невпинно працюють над поліпшенням гендерного балансу. Спорт є однією з найпотужніших платформ для просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчаток. Число жінок, що беруть участь в Олімпійських іграх, значно збільшилося - з 34 відсотків в Атланті в 1996 році до очікуваного нового рекорду в 48,8 відсотка в Токіо-2020 та зобов'язання досягти повної гендерної рівності на Олімпійських іграх в Парижі у 2024 році. МОК також змінив правила, щоб дозволити одному спортсменові й одній спортсменці спільно нести свій прапор під час церемонії відкриття, і закликає всі національні олімпійські комітети використовувати цю можливість.

МОК також взяв на себе провідну роль у заохочуванні рівності серед жінок і чоловіків, зокрема довівши число керівних посад, що займають жінки, до 37 відсотків, замість запланованих у 2020 році 30 відсотків. Кілька тижнів тому організація оголосила склад своїх комісій, де 47,7 відсотка посад займають жінки, - конкретний результат реформ Олімпійського порядку денного 2020.

Цей імпульс триває протягом останніх кількох місяців, коли МОК тісно співпрацював з усіма зацікавленими сторонами Олімпійського руху, задля того, щоб гарантувати, що гендерна рівність залишається в порядку денному, незважаючи на наслідки кризи COVID-19.

Після публікації свого проекту-огляду гендерної рівності у 2018 році, МОК разом з міжнародними федераціями та НОКами зосередив свою роботу щодо забезпечення гендерної рівності на виконанні 25 рекомендацій, викладених в документі. Завдяки певним діям та зобов’язанням було досягнуто значного прогресу в багатьох областях. Одним з конкретних прикладів є публікація Порядкових рекомендацій для підтримки співробітників МОК і зацікавлених сторін в забезпеченні збалансованого представництва чоловіків і жінок на всіх комунікативних платформах.

У зв'язку зі скасуванням низки заходів та форумів, наразі МОК готує серію вебінарів і віртуальних семінарів, присвячених питанням гендерної рівності, з тим щоб продовжити діалог із зацікавленими сторонами й забезпечити комплексне розгортання зусиль.

Роль спорту як потужного інструменту, що сприяє забезпеченню гендерної рівності, широко обговорювалася на минулому тижні в ході глобального діалогу, ініційованого Організацією Об'єднаних Націй, для вирішення проблем, що стоять перед світовою спільнотою сьогодні.

«Жінки у спорті не повинні залишатися на стадії відновлення. Коли ми говоримо про відновлення після COVID, нам потрібно спиратися на вже досягнуті успіхи та враховувати інтереси уразливих груп, як частини нашого суспільства», - відзначила заступник голови Комісії атлетів МОК, бронзова призерка Олімпійських ігор зі стендової стрільби Данка Бартекова.

Інформація з сайту: http://noc-ukr.org/


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Анонси подій | Переглядів: 392 | Додав: yulia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©