Четвер, 28-Березня-2024, 20:27| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2018 » Лютий » 6 » Олімпійська книга на Чернігівщині
13:26
Олімпійська книга на Чернігівщині
Олімпійська освіта сьогодні є важливим фактором розвитку олімпійського руху в Україні та могутнім засобом вирішення стратегічних завдань, що стоять перед державою, і, насамперед, важливим компонентом гуманітарного виховання, спрямованого на формування в українців фізичного і морального здоров'я, навичок здорового способу життя, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, передусім підростаючого покоління.

Національний олімпійський комітет України ще у 2011 році зініціював проведення Всеукраїнської акції «Олімпійська книга». Кожного року Відділення НОК України організовує вручення олімпійської літератури обласним, міським, районним бібліотекам та проводиться роботу по випуску літератури місцевого значення.
06 лютого у залі Комунального підприємства «Обласний молодіжний центр» відбулася презентація третього випуску книги Віктора Берегового «Спортивне сузір'я Чернігівщини».

На презентації були присутні представники спортивних шкіл, студенти чернігівських ВУЗів, Ніна Петрівна Лемеш – перший заступник голови Відділення НОК України в Чернігівській області, директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Дмитро Олександрович Пиріжок- відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області, герої оповідань книги, преса.

Перша книга вийшла в 2014 році. У ній були розміщені літературні портрети двадцяти чотирьох видатних спортсменів та тренерів Чернігівщини.

В грудні 2016 року вийшла друга книга, під такою ж назвою. У ній розміщено одинадцять оповідань, літературні портрети провідних спортсменів і тренерів, які своїми спортивними досягненнями прославляли Чернігівщину. Серед них: легендарний силач Терентій Корінь, прославлений лижник Олександр Батюк, біатлоністка Валентина Цербе-Несіна, Ольга Коробка – ЗМС України з важкої атлетики.

І ось у грудні 2017 року, вийшла третя книга. Вона містить шістнадцять оповідань про видатних спортсменів та тренерів: майстра спорту з легкої атлетики, призера чемпіонату Європи Анатолія Легеду, заслуженого тренера України з дзюдо та самбо Анатолія Миколайовича Маркіна, чемпіонку світу і Європи з боротьби самбо, призерку кубків світу з дзюдо Наталію Смаль, паралімпійця Сергія Вакуленко, боксера, суддю міжнародної категорії з боксу Володимира Віталійовича Кладько, футболіста та арбітра Анатолія Свистуна, майстра спорту міжнародного класу по греблі на байдарках і каное Михайла Мінгеля.

Ця книга стане для майбутніх олімпійців своєрідним посібником для їх подальшої кар'єри, зацікавить фахівців фізичного виховання і спорту, а також широкий загал читачів.



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1058 | Додав: shelkovaya | Теги: олімпійська книга, НОК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©