Четвер, 28-Березня-2024, 15:56| RSS

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок

Національний олімпійський комітет України
Чернігівське обласне відділення


Категорії розділу
Анонси подій
Регіональні заходи
Всеукраїнські заходи
Міжнародні заходи
Здобутки чернігівців
Оголошення
Посилання
Форма входу
Гість







Група:
Гість

Ми дуже раді, що ви завітали до нас.
Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Логін:
Пароль:
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2016 » Березень » 14 » На чемпіонаті світу в Холменколлені Сергій Семенов посів 8 місце!
08:40
На чемпіонаті світу в Холменколлені Сергій Семенов посів 8 місце!
Сюжет гонки з масовим стартом вийшов традиційним для випадків, коли на кону стоїть дуже багато. Спортсмени воліли звести ризик до мінімуму, і на перших колах дистанції ніхто особливо не рвався вперед, вважаючи за краще точково "відсіювати" допускають промахи суперників, але, тим не менш, надаючи їм шанс наздоганяти лідируючу групу до наступного рубежу. Так сталося з Мартеном Фуркад, який на першому рубежі пішов на коло штрафу, але вже до другої лежанні був в групі.
Першим підірвати розмірений хід гонки зважився Йоханнес Бе, який захопив лідерство на третьому колі і перед стійкою одним ривком заробив приблизно 10-секундлний перевага. До того ж Йоханнес стріляв дуже швидко, і, навіть допустивши промах останнім пострілом, пішов на трасу лише в тих же 10 секундах слідом за лідером, яким став Улле-Айнар Бьорндален! Втім, група з восьми чоловік як і раніше була дуже щільною і до заключної стійці всі вони прийшли в якості претендентів на нагороди.
Приємно, що одним з лідерів йшов і Сергій Семенов. Єдиний українець у цій гонці провів відмінний старт, немов реабілітуючись за невдалий етап в естафеті. Сергій ідеально відпрацював на вогневих рубежах, і тільки що накопичилася за дні чемпіонату світу втома не дозволила замахнутися на щось більше, ніж восьме місце. Але якість проведеної гонки дозволяє говорити, що Семенов залишає Холменколлен на мажорній ноті!
А долю нагород спортсмени, як зазвичай, вирішили на останньому рубежі і заключних метрах дистанції. Після стійки визначилося коло претендентів на нагороди - ті, хто зумів найвідповідальнішу стрілянину пройти без штрафу. Лідером на дистанцію відправився Мартен Фуркад, і 6-секундний перевагу разом із знаменитою швидкістю володаря Кубка світу, здавалося, позбавляли його переслідувачів будь-яких шансів.
Але іншої думки був ображений на удачу, відвернувшись на домашньому чемпіонаті, Йоханнес Бе. Три особистих гонки поспіль Фортуна нагороджувала його лише "дерев'яними" медалями. Але норвежець старанно збирав рахунки, щоб пред'явити їх в найпотрібніший момент! І коли здавалося, що Фуркад виїде з Холменколлен непопедімим, Бе-молодший пред'явив свої козирі, яких виявилося достатньо, щоб обіграти найпринциповішого суперника всій Норвегії! Своє 7-секундне відставання після стрілянини Йоханнес ліквідував вже за пару сотень метрів, і далі почалася тактична боротьба. Причому дует лідерів практично не звертав уваги на що йде третім Уле-Айнара Бьорндалена, дозволяючи Королю навіть наближатися на відстань трьох-п'яти секунд.
Але приблизно за 300 метрів до фінішу Бе зробив ривок, на який неабияк втомлений француз вже не в силах був відповісти. І всю фінішну пряму Йоханнес гордо пройшов до перемоги під оглушливий шалене ревіння заповнила трибуни публіки!
Третім до фінішу спокійно прийшов Бьорндален, завоювавши свою вже 44-у медаль з чемпіонатів світу! Сергій Семенов, втративши кілька позицій на останньому колі, фінішував восьмим - акурат попереду кращого з росіян Антона Шипуліна. А це означало, що збірна наших східних сусідів вперше в історії залишає чемпіонат світу без медалей.
Мартен Фуркад до чергового Великого Кришталевого Глобусу додав і ще один трофей - після гонки він став недосяжним для переслідувачів в заліку мас-стартів! Таким чином, француз завоював ВСІ особисті Глобуси сезону. Чудовий сезон!
Сергій Семенов також фінішем на восьмій позиції зробив крок вперед у загальному заліку: тепер він займає 24-е місце і для того, щоб за підсумками сезону встановити нове особисте досягнення, потрібно обійти ще як мінімум двох суперників. Гідне завдання на Ханти-Мансійськ!

1. Йоханнес Тінгнес Бе (0 + 0 + 1 + 0) 37: 05.1
2. Мартен Фуркад (1 + 0 + 0 + 0) +2.8
3. Уле-Айнар Бьорндален (0 + 0 + 0 + 0) +6.7
...
8. Сергій Семенов (0 + 0 + 0 + 0) +31.6


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Здобутки чернігівців | Переглядів: 1417 | Додав: shelkovaya | Теги: чоловіки, біатлон, НОК, чемпіонат, гонка, мартенфуркад, чемпіонатсвіту, Чернігів, сергійсеменов, Семенов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Мова
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Партнери і Спонсори

Новини НОК
Вітаємо!
Сьогодні: іменинників немає


Олександр Майшев - 2010-2024Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок ©